Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy warto walczyć z niesprawiedliwym wykładowcą, czy lepiej odpuścić dla spokoju?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-06-11, 16:08   #3
archimonde
Raczkowanie

Dot.: Czy warto walczyć z niesprawiedliwym wykładowcą, czy lepiej odpuścić dla spokoj

Brak bibliografii w pracy to byłoby na moim wydziale nzal, albo przy łaskawym prowadzącym ocena w dół.

Generalnie zasada jest taka, że jeśli jakaś informacja nie jest opatrzona stosownym odwołaniem/przypisem/etc, to czytelnik ma domyślnie rozumieć, że Ty to wymyśliłaś.

Jeśli w Twojej pracy (której nie widziałam, więc to tylko luźne dywagacje) przedstawiłaś dużo ciekawych informacji z rozmów, ale nie zaznaczyłaś, że pochodzą z rozmów, to faktycznie może to podejrzanie wyglądać.

Zakładając, że Twój opis sytuacji jest obiektywny i nie ma jakichś szczegółów, które zatajasz (wiesz, że jej czymś podpadłaś np), to obawiam się, że możesz mieć po prostu do czynienia z wredną babą, która z jakichś powodów upatrzyła sobie Ciebie na kozła ofiarnego (też to przechodziłam... ) i ciężko powiedzieć, co z tym począć....

Na moim wydziale jest super dyrekcja i w Twojej sytuacji po prostu bym do nich poszła i powiedziała o co chodzi i wiem, że by mi pomogli, ale nie wiem, jaki jest klimat u Ciebie na wydziale...

(podkreślam, że to moja subiektywna opinia z perspektywy studentki filologii, gdzie normy pisania prac są wyjątkowo upierdliwe)

archimonde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując