Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ORLIFIQUE tabletki antykoncepcyjne - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-07-01, 11:05   #12
Karolina_Kot_88
Przyczajenie

Dot.: ORLIFIQUE tabletki antykoncepcyjne - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez Keket Pokaż wiadomość
Mi lekarka powiedziała, że przy moich wynikach krwi (podwyższone ddimery) w ogóle nie powinnam brać hormonów, tylko założyć spiralę, ale przepisała mi właśnie Orlifique. Zmiana z microgynon. Właśnie kończę drugie opakowanie i już jedenasty dzień mam plemienia. Więcej jedt krwi niż w 7-dniowej przerwie. To dlatego, że mają mniejszą dawkę hormonów i organizm musi się przestawić? Dwa lata temu brałam belarę i co dwa miesiące miałam spore plemienia i tak do 6 opakowania. Miałam wtedy dość i wróciłam do microgynon.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kochana polecam, żebyś zrobiła sobie pakiet badań przy stosowaniu antykoncepcji. Sprawdź, jakie badania warto wykonać:
<link>
Podsyłam Ci stronkę laboratorium z której dowiedziałam się co warto zbadać. Mi puchły nogi jak nie wiem co przy stosowaniu antykoncepcji. Po przeczytaniu artykułu podjęłam dyskusję z ginekologiem, który polecił, żeby sprawdziła, czy nie mam predyspozycji do tworzenia się zakrzepów, bo jeśli tak, to przy stosowaniu anty ryzyko wzrasta bardzo i nagle może się okazać, że jest za późno. Kojarzycie tę naszą gwiazdę Bollywood, która wylądowała w szpitalu po stosowaniu tabletek? Organizm wysyła nam wcześniej sygnały, tylko często je lekceważymy. Ja zrobiłam te badania i czekam z niecierpliwością na wynik...

Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Czas edycji: 2019-07-04 o 15:12
Karolina_Kot_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując