2019-07-08, 10:37
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy to była przemoc domowa?
Tak, miałaś do czynienia z przemocą fizyczną oraz psychiczną. Jesteś DDD - dzieckiem z rodziny dysfunkcyjnej i w pewnym sensie już do końca życia będziesz dźwigać bagaż swych przykrych doświadczeń, będziesz miała problemy z samooceną, ale nie tylko. Poczytaj sobie o DDD, wiele osób nie jest świadomych tego zjawiska i kojarzy tylko DDA, a gdy w rodzinie nie było alkoholu, to resztę czynników już się bagatelizuje, że pewnie w innych rodzinach zdarzają się rzeczy podobne. Nie, nie jest normalne to co przeszłaś i nic tego nie usprawiedliwia, nawet jeśli czasem sprawiałaś drobne problemy rodzicom. Zapewne doradzą Ci tutaj terapię, ale to ogółem nie jest prosta sprawa, o wiele lepsza pomoc jest dla dzieci alkoholików, problem DDD w naszym kraju jest wciąż bagatelizowany. Interesowałam się tym tematem swego czasu (sama też jestem DDD) i czytałam opowieści na pewnym forum i wychodzi na to, że szukanie terapii to sprawa bardzo frustrująca i często odbijanie się od ściany, bo tej pomocy brakuje...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|