Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Lipcówki 2017 ❤️ cz. 14
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-07-08, 12:48   #105
calineczka3
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 14

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Ja byłam z młodym na zaległym szczepieniu w marcu i kazali mi przyjść pod warunkiem, że młody da się zbadać i pogada z lekarką. No nie ma opcji.
To mój się chętnie bada i gada u lekarza, aż za dużo.
Lekarz nas pytał, czy on kiedyś przestaje mówić
Jak przychodzimy to najpierw sam się bada stetoskopem, potem pozwala się zbadać lekarzowi.
Ale w tym roku jesteśmy tak częstym gościem niestety, to może się przyzwyczaił...

W każdym razie mieliśmy szczepienie, pytałam czy mamy się umówić na bilans, ale lekarz powiedział, że nie, bo młody tak nawija, że nie ma wątpliwości, że dobrze się rozwija. Zważyli go tylko i zmierzyli.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
I po urodzinach
Fajnie wszystko się udało. Młody cały czas spał w łóżeczku. Na środku salonu. Nic mu nie przeszkadzalo.
Pestka zasnęła 10 min przed przyjściem gości. Obudziła się po 20 min i nie była zadowolona. Nie płakała ale tulila się.
Brawo za imprezę. Pestka cudnie wyglądała!

Dobrze, że rodzice tego dziecka ze żłobka będą chodzili na terapię, oby pomogło.

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
To się nazywa pamięć wybiórcza. Moi rodizce i teściowie też nie pamiętają. Moi to jeszcze twierdzą że płakaliśmy dużo ale na pewno nie rzucaliśmy się na ziemię. A prawda taka że każdy dwulatek przez to przechodzi. Popatrz ile nas tu jest i każda ma w większym lub mniejszym stopniu problemy tego typu. Na FB był ostatnio żalpost na ten temat
Może dlatego macie nie najlepsze noce jak pisałaś? Bo oglądanie niebieskiego światła (tv, tablet,telefon) źle sprzyja zasypianiu?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja chyba się wyprowadzę jak młody się rzuci na ziemię, takie rzeczy to nie na moje nerwy
Już wolę pobudki co godzinę

Widziałam, że było coś o nocach właśnie. U nas ostatnio znowu gorzej. Czy tylko moje dziecko nie przespało żadnej nocy?

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Kochane, melduje się z domu. U nas wszystko ok. Uczymy się bycia we czworo [emoji3590] Ami chciałaby cały czas stać obok lozeczka małego. Kiedy wyszliśmy ze szpitala miała drzemkę. Usiadłam obok jej lozeczka i czekałam az się obudzi. Płakałam jak głupia. Tak się zmieniła. Obudziła się i zachowywała jakby nie zauważyła mojej nieobecności. Zaprowadziłam ją do Tymonka. Najpierw stała bez słowa, a potem powiedziała „Czesc braciszku” [emoji3590] Widziała jego zdjęcia jak byliśmy w szpitalu. Dopiero wieczorem dotarło do niej, że już jestem w domu. Powtarzała chyba ze 100 razy „mamusiu wróciłaś jużâ€. Poszla spać po 23, jak nigdy. Cały czas gada o braciszku, chce go głaskać. Na widok ssania piersi uciekła [emoji1] Tymon jest grzeczny, na razie dużo spi [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Cudownie się to czyta
Macie z Morelle mądre i wrażliwe córeczki

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ja przyznanie 500+ dostałam na drugi dzień tj 2 lipca pieniędzy nadal nie ma i pewnie szybko nie będzie :P

U nas z mową kaszana. Mama tata dziadzia baba nynuś dzidzi dźig (dźwig) o-oł i o jaaaaaa [emoji85] szaleństwo. No cóż, nie spieszy mu się. Kuma wszystko, czasem za dużo [emoji23]

Emmos, słodka Ami ❤️❤️❤️

Za tydzień planowaliśmy wakacje. Bartek chory - dzisiaj diagnoza : angina z zapaleniem krtani [emoji19]

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Współczuję
Zdrowia dla Bartusia!
O oby się udało pojechać

Emmos Amelka pogadałaby z W.
Ciekawe kto kogo by zagadał
Ona też ma taką fazę na zadawanie pytań? U nas niedawno się zaczęło i już mam trochę dosyć
Gdzie jest samolot, gdzie jest wieża Eiffela, co tata powiedział mamie (), na okrągło! Często też zadaje pytanie kilka razy i nie wiem co mam robić

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki jutro mamy szczepienie na pneumokoki, po których byłyśmy w szpitalu.
Zostaje tydz sama z 2.
Kciuki!

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

Normalnie nachodzą mnie myśli o drugim dziecku [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Podziwiam
Ja dalej nie wiem jak ludzie ogarniają dzieci z małą różnicą wieku.

Edytowane przez calineczka3
Czas edycji: 2019-07-08 o 12:49
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując