2008-08-22, 13:30
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zapraszam Przyszłe PIELĘGNIARKI :)
Zacznę od swojego wyboru 
Od podstawówki interesuję się ratownictwem, początkowo była to pierwsza pomoc w domu, wiadomo skaleczenia, oparzenia i inne dolegliwości Później był etap konkursów, wyjazdy trzydniowe, pierwsze nagrody, chęć zostania strażakiem- do dnia dzisiejszego ten zawód mnie prześladuje Dwa lata temu zrobiłam kurs ratownika przedmedycznego, wstąpiłam do sztabu. Zabezpieczaliśmy masowe imprezy; woodstok, miejskie majówki, dożynki itd W końcu przyszedł czas, że mogłam pierwszy raz oddać krew Jejku co za satysfakcja, zastanawianie się w kogo żyłach teraz płynie, uczucie ciepła podczas oddawania
Jednak moja decyzja wśród mojego otoczenia odbierana była przez wielkie zaskoczenie, zdziwienie, rozczarowanie (dlaczego nie medycyna)
Powiem jedno, cieszę się bardzo, że wybrałam własnie taki kierunek mam nadzieje że za parę lat moi pacjenci będą zadowoleni z tego jaka panuje miła atmosfera w szpitalu w którym będę pracować 
|