2019-07-11, 20:02
|
|
BAN stały
|
Dot.: Czy moja błona została przebita?
Cytat:
Napisane przez Klara20122
Mam 18 lat i z moim chłopakiem planujemy w tym miesiącu przeżyć nasz pierwszy raz. Przedwczoraj uznaliśmy, że 'sprawdzimy' jak bardzo będę musiała się rozciągnąć. Włożył mi dosłownie sam czubek, ponieważ nie chcieliśmy jeszcze przebijać mojej błony i tak jak sądziliśmy było to dla mnie bolesne. Kilka godzin później tego samego dnia na mojej bieliźnie zauważyłam brązowawą wydzielinę; taką typową dla śluzu wymieszanego z krwią. Te brązowawe upławy utrzymują się aż do teraz, na szczęście nie jest ich dużo, ale boli mnie troszkę podbrzusze. Teraz moje pytanie; czy możliwe, że błona została przebita lub naderwana? Dodam, że biorę tabletki anty i jestem 4 dni przed okresem, jednak nigdy wcześniej nie zdarzały mi się przed nim takie plamienia. Te brązowe upławy i ból to sprawa błony dziewiczej czy raczej naruszenia mocno ukrwionej przed okresem macicy? Z góry dziękuję za odpowiedzi 
|
Błona dziewicza u różnych kobiet może różnie wyglądać (zawsze natomiast jest w niej otwór lub kilka, bo jakby miało przebiegać krwawienie menstruacyjne) być mniej lub bardziej podatna na rozciąganie/przerywanie. Tylko ginekolog może ci podpowiedzieć jak sprawy mają się u ciebie, ale właściwie jakie to ma znaczenie? Forma twojej błony nie świadczy ani o twojej wartości, ani nie musi mieć większego wpływu na jakość penetracji. Plamienia natomiast mogą mieć związek z hormonami lub być zwiastunem krwawienia z odstawienia (jeśli bierzesz antykoncepcje hormonalną to nie masz okresu).
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|