Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Studia - dylemat odnośnie kierunku
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-07-12, 19:14   #1
Miss_Impatient
Przyczajenie

Studia - dylemat odnośnie kierunku

Witam serdecznie!

Zapisałam się na dwa kierunki studiów. Pierwszym moim wyborem były finanse i rachunkowość. Ten kierunek chodził za mną od dłuższego czasu. Robienie obliczeń mnie relaksuje, a poza tym widzę siebie w przyszłości przy biurku. Nie byłam pewna, że się dostanę, dlatego zgłosiłam się również na zarządzanie. Ten wybór był impulsem. Szczerze nie wiem nawet, czego konkretnie dotyczą te studia.

Przeżyłam dzisiaj szok, bo dostałam się na oba kierunki. Teraz zaczął mi się robić mętlik w głowie. Czuję, że ciągnie mnie bardziej do FiR, ale może te zarządzanie byłoby lepszym pomysłem. Potrzebuję pomocy z wyborem.

Ktoś może studiował któryś z tych kierunków? Jak wyglądają studia na każdym z nich? Czy jest trudno na tych kierunkach? Chciałabym mieć jak najwyższe oceny, podchodzę bardzo ambitnie do tych studiów i zastanawiam się,czy będę mogła utrzymać wysokie oceny i równocześnie nie rezygnować z życia prywatnego.

Dziękuję z góry za każdą opinię, radę i pomoc!
“Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore.”

Edytowane przez Miss_Impatient
Czas edycji: 2019-07-16 o 08:36
Miss_Impatient jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując