Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problem z teściami
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-07-15, 10:51   #11
Nancy_M
Wtajemniczenie

Dot.: Problem z teściami

Cytat:
Napisane przez domiiiniika Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z narzeczonym i on porozmawiał ze swoją mamusią iiii uwaga co wyszło...Teściowa stwierdziła, że albo daje nam te meble, albo żadnych...

ratunku!!! co robić?

nie wiem czy lepiej się nie zgodzić na niej i odpuścić tą wojnę, a za kilka lat zmienimy na takie jakie nam się będą podobać?
Może podeśle wam zdjęcie jak wyglądają te meble i ocenicie?
Wolałabym nie wziąć żadnych. Przede wszystkim dlatego, żeby nie dać sobą manipulować zapatrzonej w siebie teściowej. Jesteście dorośli, to Wasz dom, Wasze życie, a takie mieszające się we wszystko i chcące współuczestniczyć w podejmowaniu decyzji teściowe, to spore utrudnienie w życiu i niebezpieczeństwo dla związku. Radziłabym Ci jak najszybciej odseparować ją od Waszego życia i już od samego początku nauczyć ją, że wszystkie decyzje, dotyczące Waszego życia we dwójkę, podejmujecie tylko Wy, a ona nie ma tu nic do gadania. Wiem, że same meble w kuchni nie zniszczą Wam życia Ale wygląda mi to na taki typ teściowej, która będzie całe życie komentować, rządzić, krytykować, szantażować i wiedzieć lepiej.

Zdjęcia nie musisz nawet pokazywać. Tu nie chodzi o to, czy one są koszmarne, czy może całkiem znośne, a może według wizażanek będą piękne. Nie podobają się Tobie, a więc i tak nie powinny znaleźć się w Twoim domu. Choćbyś nawet miała być jedyną osobą na świecie, której się nie podobają. Nie daj teściowej rządzić TWOIM domem. No chyba, że chcesz, żeby potem to ona zawsze miała więcej do powiedzenia, niż Ty. Ale na wystroju domu pewnie się jej rządzenie nie skończy.
Nancy_M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując