Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie listopad 2019- cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-07-15, 13:04   #2544
Ska
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
Ja się dziwię,że u Was trzeba mieć swoją glukozę. U mnie glukoza jest w pakiecie, smakowa, babka mówiła że od lat nie dają zwykłej. Przy córce też mi dali cytrynowa. A robiłam w różnych labach.

Pić wodę można pomiędzy pomiarami.

Ja po wizycie Wszystko w porządku, szyjkę też sprawdzała. Ale mówiła że od 30ktoregos tam tygodnia nie będzie sprawdzać , żeby nie wywołać porodu. Bo prawdopodobnie to u mnie spowodowało przedwczesny poród z córką.

Córka słowem się nie odezwała, chyba przeżywała szok [emoji23] chociaż pokazywała lekarce gdzie widzi ucho albo palce. Na koniec małe rozczarowanie bo myślała,że dzidzia dzisiaj wyjdzie i jak to nie wyszła? Powiedziała że to będzie jej dzidzia i tylko ona będzie mogła ją gilac, O.i K (jej przyjaciele) nie [emoji23] ale oni już mają swoje dzidzie [emoji14]

Facet jak wąż mi rośnie, ok.570gram (22+3), ale długi jak na trzy tygodnie do przodu. Powiedziała , żebym się spodziewała szczupłego ale długiego egzemplarza. Może łatwiej wyjdzie [emoji16][emoji3]

Co do tamtego lekarza to powiedziała,że na szczęście jest jeden na oddział taki. Ona ma z nim otwarta kosę. Mogę złożyć skargę , ale to raczej nic nie da bo facet ma takie plecy, że go nie ruszają od lat.

I pytałam o obecność lekarza przy porodzie. Mówiła, że przy prawidłowym fizjologicznie porodzie lekarz nawet nie zagląda na salę. Nie jest potrzebny. Kiedyś dużo czytałam o porodach domowych i były takie same informacje. Żebym miała więcej kasy i męża w innym systemie pracy to może bym się zdecydowała [emoji16]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wspaniałe wieści! Gratuluję
Faktycznie duży chłopak. Imię wciąż temat drażliwy?

U mnie też była glukoza w pakiecie, cytrynowa. Ale teraz będę robiła badanie w innym labie i wolę się upewnić że dostanę przesłodzoną lemoniadę a nie mdły cukier z wodą
Cytat:
Napisane przez Mikaa92 Pokaż wiadomość
Jedyna z moich obaw w porodzie domowym to możliwe komplikacje, jednak szpital to szpital wszystko na miejscu od lekarzy po sprzęt [emoji846] no i kasa, podejrzewam że to kosztuje majątek. Chociaż jak dla kogoś kto wybiera taka opcje to pieniądze schodzą na dalszy plan. Ja tam wolę jechać do szpitala i wrócić do domu już na spokojnie z dzieckiem [emoji846] co do zdjęć to fajna pamiątka na pewno ale już to widzę jak ja bym wyszła na tych zdjęciach to wolałabym się nie oglądać na nich [emoji23][emoji23]

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Właśnie przez to ryzyko komplikacji ja bym się nie zdecydowała na poród w domu. Ale moja znajoma bardzo sobie chwali, aż mnie wbiło w fotel jak zobaczyłam jej historię na blogu Anki Lewandowskiej http://blog.babybyann.com/zdrowie/do...mowego-porodu/ - nie wiem jak się tam załapała
Teraz jest w trzeciej ciąży i oczywiście planuje powtórkę porodową.

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka