2019-07-15, 13:34
|
|
BAN stały
|
Dot.: Dzisiejsza młodzież
Cytat:
Napisane przez stewardesa
Tak, żyjemy w całkowicie wyjątkowych czasach, akurat my. Przez tysiące lat nie było aż tak inaczej. - rzekło każde pokolenie.
|
Ja myślę, że żyjemy w dość wyjątkowych czasach. Tak dobrych czasów dla jednostki chyba jeszcze nie było (znaczy na naszej szerokości geograficznej). Przez wieki mogłabym liczyć co najwyżej na to, że w wieku nastoletnim wydadzą mnie za mąż, jak nie umrę przy porodzie, to będę całe życie pracowała fizycznie, czasem dostawała od pijanego męża, którego nawet nie mogłam sama wybrać, a w końcu dość wcześnie opuszczę ten łez padół z powodu jakiejś uleczalnej dziś choroby lub skasuje mnie przewalająca się akurat na tym terenie wojna. A teraz co? Nikt mnie nawet w życiu porządnie nie sprał. Mogłam sama sobie wybrać wykształcenie, zawód i męża.
Natcia w żadnym miejscu Cię nie obraziłam. Stwierdziłam tylko, że masz problem z asertywnością i zbyt emocjonalnie reagujesz na pewne rzeczy. Nie użyłam żadnego obrażającego Cię określenia. A to, że reagujesz tak emocjonalnie i widzisz w każdym zwróceniu uwagi atak, tylko potwierdza, że mam rację.
Edytowane przez megamag
Czas edycji: 2019-07-15 o 13:37
|
|
|