Jak opowiedzieć tz o przeszłości?
Cześć !
Wielokrotnie przeglądałam forum i w końcu sama postanowiłam skorzystać z waszej porady.
Mam 27 lat, poza moim tz miałam wcześniej jednego partnera seksualnego.
Byliśmy kilka ładnych lat w związku, myśleliśmy o przyszłości, jednak w pewnym momencie zrozumiałam, że nie widzę naszej wspólnej przyszłości i się rozstaliśmy. Historia jakich wiele. A jednak nie do końca, bo mój eks był ode mnie duuuzo starszy... Nigdy nie wspominałam o tym mojemu chłopakowi. Myślałam, że wyjdzie to jakoś mimochodem, podczas np spotkania rodzinnego i wtedy mu wszystko opowiem. No ale nie wyszło. On też nigdy nie wypytywal o moją przeszłość. Na samym początku zapytał się mnie tylko, czy jestem dziewicą. Zaprzeczylam, odparłam że już wcześniej się kochałam i byłam wcześniej w związku. Na tym rozmowy o przeszłości się skończyły.
Na początku uważałam, że nie mam obowiązku mówić nic więcej. Później mój tz odwalił szopki na osobny wpis, przez co cały ostatni rok był gehenną. Jednak teraz chyba wyszliśmy na prostą, ja mu wybaczyłam, planujemy wspólną przyszłość. I dlatego nie chcę mieć tajemnic przed moim chłopakiem. Stąd pytanie: jak opowiedzieć mu o moim eks, by źle tego nie odebrał?
|