Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie chcę żeby inni odbierali moje listy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-07-22, 10:15   #5
malgo_li
Rozeznanie

Dot.: Nie chcę żeby inni odbierali moje listy

Miałam podobny problem kiedyś. Z tym, że nie chodziło o odbieranie listów poleconych i paczek przez osoby spod tego samego adresu a o sąsiadów w klatce! I to za każdym razem innego, zależało, który się nawinie Podawałam adres zameldowania u mojej mamy, ale mieszkałam na drugim końcu osiedla. Dlatego liczyłam,że jak listonosz mnie nie zastanie to zostawi mi awizo a ja miałam dużo bliżej na pocztę jak do mamy. Sprawę zgłaszałam kilkukrotnie kobietom na poczcie,żeby przekazały listonoszowi,żeby nie zostawiał mojej poczty komu popadnie bo po prostu sobie tego nie życzę. Połowy sąsiadów nie znam a drugiej połowy nie lubię. Żebym jeszcze wiedziała u kogo te paczki lądują ale nieee..za każdym razem musiałam chodzić po piętrach i pukać po sąsiadach i pytać czy aby nie przygarnęli czegoś mojego. Szlag mnie trafiał bo listonosz robił to notorycznie a paczek zamawiałam dość sporo. W końcu się wkurzyłam i napisałam oficjalną skargę do naczelnika poczty w moim mieście. Opisałam całą sytuację, że dzieje się tak notorycznie od kliku miesięcy i że po prostu sobie nie życzę,żeby listonosz decydował za mnie gdzie trafia moja poczta. Po jakimś czasie otrzymałam oficjalne przeprosiny na piśmie oraz informację,że pouczyli listonosza itd. Nawet mi się głupio zrobiło, bo się przestraszyłam,że możne przeze mnie chłop mieć problemy w pracy. No ale cóż..Sam miał mnie w zadzie, więc mi przeszło. Jakież było moje zdziwienie, jak przyszła następna paczka a pan listonosz pofatygował się do mnie zadzwonić,że zostawi awizo bo mnie nie zastał i przeprosił..Sytuacja się nigdy nie powtórzyła a ja nie musiałam się prosić zrytych sąsiadów o pomoc w odnalezieniu mojej poczty.
malgo_li jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując