2019-08-14, 12:20
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Poczucie bycia gorszym w związku
Cytat:
Napisane przez Kaa_tie
A ja nie jestem za tym, że gdy tylko w związku jest jakiś problem to trzeba od razu "kopnąć w dupę" i szukać następnego. Zależy oczywiście od sytuacji, ale jest spora różnica między niską samooceną a np. zdradą czy przemocą.
Z wypowiedzi wynika, że łączy ich bardzo silna więź i myślę, że póki nie wszystko stracone to może zasugerowanie terapii byłoby dobrym pomysłem. Są specjalne psychologiczne ćwiczenia mające na celu podnoszenie poczucia własnej wartości. Jego przesadne skupienie się na pieniądzach wynika prawdopodobnie z sytuacji w domu (znam niejeden taki przypadek i często schemat jest podobny - tak, jakby dana osoba chciała sobie i bliskim wynagrodzić te lata w niedostatku). To też jest temat do przepracowania u psychologa.
Trzeba też jednak wziąć pod uwagę, że może się nie udać, wtedy Autorko sama musisz zdecydować, czy jesteś gotowa dalej tak "pchać" swojego niepewnego siebie partnera.
|
Są ze sobą 3 lata, a problem nie zniknął, a wręcz narasta. Tu serio lepiej nie będzie. Jeżeli już są gadki "zostaw mnie", to... po ptokach.
|