2019-08-14, 23:00
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy z sąsiadami
Cytat:
Napisane przez Limonka2738
Jeśli się mieszka na tym osiedlu, to raczej da się zidentyfikować dziecko, choćby z widzenia.
Inna sprawa, czy gra jest warta świeczki i czy stawiając samochód w miejscu, w pobliżu którego dzieci grają w piłkę nie narażamy się trochę świadomie.
Ja wiem, że nie wolno niszczyć cudzej własności, ale jednak sama za nic w świecie nie postawiłabym samochodu w takim miejscu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Ale kto ma je rozpoznać? Pracownik spółdzielni/ wspólnoty mający pod sobą np 2 tys mieszkań, czyli ok. 5-6 tys mieszkańców?
Bo nie mamy prawa (spółdzielnia/ wspólnota) rozpowszechniać czyjegoś wizerunku i pytać się mieszkańców kto to, takie rzeczy może policja co często robi za pomocą mediów. Myślę jednak, że nikt nie będzie prowadził szeroko okrojonej akcji aby złapać dziecko grające w piłkę na parkingu i ukarać jego rodziców. Za mała szkodliwość czynu.
To są bardzo trudne sprawy przez to, że właściwie nie ma możliwości egzekwowania zakazów, czy to gry w piłkę, czy jeżdżenia na hulajnogach/rowerach itp.
Mam na osiedlu fontannę. Fontanna obklejona, że jest zakaz chodzenia po jej murkach i zakaz wchodzenia do środka, bo woda chemicznie uzdatniana, a madki i tak puszczają bąbelki i wyskakują z mordą jak im się zwróci uwagę. Niestety tak to działa.
|
|
|