Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Regeneracja włosów farbowanych i pielęgnacja
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-09-07, 12:32   #2
Czarna_Roza
Raczkowanie

Dot.: Regeneracja włosów farbowanych i pielęgnacja

Cytat:
Napisane przez Piotr1994 Pokaż wiadomość
Witam.Jestem chłopakiem(24 lata) i mam taki mały problem i mam nadzieję,że ktoś mi pomoże.Otóż zafarbowałem włosy na czarno i postanowiłem o nie dbać i póki co jest trochę lepiej ale nie jest idealnie jeszcze.Włosy mam wysokoporowate i czasami puch na głowie po kąpieli jak włosy wyschną ale już jest trochę lepiej aniżeli było chociaż o włosy dbam dopiero około od miesiąca.na razie póki ci to stosuję:

maska Gliss Kurr Fiber therapy 1 raz tygodniu na 30 min (wcześniej na 2-3 minuty tylko)

maska kallos blueberry(użyta dopiero 1 raz na 30 min) do nawilżenia włosów

olejek Vollare Pro Oils,Intensive Repair od razu po kąpieli na mokre włosy (mam jeszcze olejek Joanna Argan Oil ale na razie nie stosowałem jeszcze)

odżywka bez spłukiwania Gliss Kurr Fiber therapy

Otoż pomimo takiej pielęgnacji włosy są już w trochę lepszej kondycji aniżeli były chociaż dalej są suche i się łamią.Dodam,że włosy mam cienkie.Do czego zmierzam toteż zamierzam przejść na profesjonalną pielęgnację włosów i zamierzam dbać o nie trochę bardziej aniżeli wcześniej (wcześniej tylko szampon i wysuszenie włosów suszarką lub normalnie bez suszarki).Zamierzam zakupić przez internet kosmetyki do włosów od Loreal i póki co to wybrałem następująco tak:

Szampon do włosów farbowanych: Loreal Vitamino Color A-OX 1500ml

Maska do włosów farbowanych: Loreal Vitamino Color A-OX 500ml

Maska nawilżająca do włosów: Loreal Nutrifier maska do włosów suchych i przesuszonych 500ml

Serum do włosów: Loreal Mythic Oil Radiance

Dodam jeszcze,że włosy myję co 2 dzień.Co myślicie o takim zestawie.Czy będzie ok czy polecicie może coś innego dziewczyny.Wyczytałem,że dobra może być jeszcze maska henna treatment wax z apteki ale nie wiem czy ona się nadaje do włosów czarnych.Mam nadzieję,że ktoś mi pomoże i odpowie za co byłbym bardzo wdzięczny.Pozdrawiam
Jak wynika z postu, masz suche włosy, więc nie polecam L'oreal Mythic Oil. Ten olejek zmienił skład i obecnie zawiera dużą ilość alkoholu denaturowanego, który wysuszy włosy jeszcze bardziej. Ja używam Tresemme keratin smooth i bardzo lubię, a z profesjonalnych bardzo dobry jest Kerastase Elixir ultime.

Czarna_Roza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując