Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ćwiczycie regularnie? Plotkowo-aktywnie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-10-08, 10:51   #91
pingwin2
Zakorzenienie

Dot.: Ćwiczycie regularnie? Plotkowo-aktywnie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
U nas dropsy mają 2 x 1,25, 2,5 i 5 kg + 0,5 kg gryf i to jest pełen skład.
Wasze systemy mają inne wagi obciążników widzę.
Dość mnie to zaskakuje, myślałam ze składy do BP są standardowe, bo nie tylko na żywo, ale nawet na YT jakoś nie widziałam innych.

Jak jestem w formie i bez przerw, to biorę po 3 latach ( chyba już ) chodzenia na BP.
Na przysiady 20 do 25 kg ( 2 x po 5+5+2,5 kg) i czuje ze mam już luz, ale z ziemi nie będę się szarpać z większym ciężarem + potem łokcie mnie bolą bo cześć przysiadów mamy ze sztanga z przodu + przejście z tylu do przodu gryfem jest przez wolne wyciskanie sztangi nad głowę
Na biceps na ogół 2 x 2,5 + 1,25 , jak czasami układ bardzo kombinowany to 2 x 5 kg, ale to jest już dramat dla mnie.
Wyciskanie 2 x 5 do 2 x 5+2,5 jak kombinowane z pompkami.
Triceps 2 x 5 kg
Wykroki - oszczędzam biodro i nie wychodzę poza 2x5 - bo ogólna zasada ze tyle co na przysiady ( babki robią, ja bym chyba zdechła, nigdy nie wyszłam poza pełny skład)
Jak są wznosy bioder lub robię je zamiast wykroków to ciężar jak na przysiady.
Grzbiet - u nas na ogół kombinacja mc, wznosów , wioseł i podrzutow 2 x 5+2,5,
Barki 2 x 5

+ gryf 0,5.
Ważne jest ilość powtórzeń i serii, długość przerw. Sam ciężar to za mało

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez haniavit Pokaż wiadomość
Ja staram sie cwiczyc w miare regularnie, choc przez okolicznosci zalezne ode mnie badz nie wychodzi roznie. Regularnie chodze dosc zwawym tempem ponad 4km dziennie do/z pracy i to pewnie ratuje mnie przed calkowitym rozmemlaniem. Biegam jak pogoda pozwala (akurat nie ma wichury, nie leje i jest wiecej tlenu w powietrzu niz wody), na silownie chodze jak racza otworzyc (od 3 tygodni zamknieta) a za dywanowkami nie przepadam. Ale staram sie mobilizowac

Moze bedziecie w stanie doradzic na jeden moj problem. Pare lat temu zgubilam troche ponad 20kg i zostal mi nadmiar skory na brzuchu. Czy sa moze cwiczenia, ktore beda w stanie jakos ten nadmiar zmniejszyc?
Niestety nie, raczej tylko operacyjnie.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;87229937]A mi się tak nie chce z domu wychodzić na jakieś zajęcia sportowe, ale jak was czytam, to fajnie by było .

Wczoraj zrobiłam dwa videos w domu:

https://www.youtube.com/results?sear...ise+gigi+hadid

https://www.youtube.com/watch?v=LNqwySkdSh8

I dzisiaj obudziłam się z przyjemnymi zakwasami, bo jak pisałam: obijałam się przez ostatnie tygodnie. Wracam do gry . Bardzo lubie te ćwiczenia - w szczególności te z ciężarkami są mega i dają szybkie rezultaty.[/QUOTE]
Ja ćwiczę w domu, zrobiliśmy sobie siłownie lata temu, ostatni wymieniliśmy wszystkie maszyny na nowsze modele, tylko na boks chodzę

Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu
Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu

pingwin2 jest offline Zgłoś do moderatora