Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mam 17 lat i muszę wracać o 20 do domu.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-11-09, 11:46   #1
malka098
Przyczajenie

Unhappy

Mam 17 lat i muszę wracać o 20 do domu.

Witam
Otóż mam problem. Nazywam się Alicja, mam 17 lat i muszę wracać o 20 do domu. Nie mam problemów w nauce, wręcz przeciwnie - mam bardzo dobre oceny, wzorowe zachowanie. Uczę się w szkole średniej. Mam chłopaka od roku, moi rodzice go lubią. Koleżanek mam mało, bardziej otaczam się w towarzystwie kumpli (spowodowane jest to że moje wcześniejsze przyjaciółki zawsze mnie zawodziły i zostawiały dlatego ciężko mi teraz którejś zaufać).
Moi rodzice od jakiegoś czasu bardzo mnie kontrolują. Muszę wracać o 20 do domu w weekend, w tygodniu mogę do 19. Gdy miałam 14/15 lat nigdy nie miałam takiego problemu, mogłam wracać o 23-24 w sobotę, czy w wakacje. Gdy próbuję pogadać z mamą zawsze słyszę tą samą gadkę "jak będziesz miała 18 lat będziesz robiła co chcesz". Do 21 może ktoś u mnie siedzieć w domu (czasami nawet z tym jest problem). Zawsze gdy gdzieś wychodzę, nie wracam piechotą do domu o czym doskonale wiedzą. Moi znajomi przyjeżdżają po mnie i odwożą mnie dokładnie na godzinę o której mam być. Dręczy mnie to że moi rówieśnicy mogą normalnie spędzać ze sobą czas, a ja zawsze muszę wracać do domu. Jestem odpowiedzialna - rodzice sami tak mówią, dlatego nie wiem dlaczego tak jest.
Co mogę zrobić?
malka098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując