2019-11-13, 21:16
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Zdrowa" henna pudrowa?
Cytat:
Napisane przez zapaałka
Obiecanki cacanki  skusiłam się ostatnio na hennę pudrową w salonie, bo skoro miała trzymać się na skórze 2 tygodnie i do 60 dni na włoskach (reklama na stronie), a dodatkowo je pielęgnować i odnawiać zniszczone włoski to jak tu nie zaszaleć za jedyne 45 zł? Już na miejscu okazało się, że jakaś reklama musiała na stronie musiała być, ale tak naprawdę to henna trzyma się max. 30 dni, na skórze max. tydzień, przy czym u posiadaczek tłustej skóry jeszcze krócej (u mnie całe 3 dni). Brwi były fajnie zrobione, ale 3 dni super wyglądu za 45 zł to trochę przesada. Zastanowię się nad zakupem tej henny do domu, bo efekt jest zdecydowanie lepszy od Refectocila (u mnie nie barwi on skóry), a cena opakowania wróci się po 2 aplikacjach, ale skład faktycznie nie zachęca.
|
Ja akurat z trwałości jestem zadowolona, tylko właśnie ten skład.. Aż strach to nakładać. Niby zapewniają, że przeszło wszystkie testy i można używać nawet codziennie, ale kto by przyznał rację? Po co tylko ściemniać, że to takie zdrowe i odżywiające...
Z drugiej strony ciemne farby do włosów też zawierają PPD... Henna chemiczna też "święta" nie jest, a utleniacz dodatkowo osłabia i rozjaśnia włoski (pomijając fakt, że trzyma się 3 dni)...
|