Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Spotykam się z kimś nowym, a były pisze, że mnie kocha
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-11-15, 10:58   #1
nataliakostrzewa
Przyczajenie

Spotykam się z kimś nowym, a były pisze, że mnie kocha

Cześć dziewczyny. Mam totalny mętlik w głowie i absolutnie nie wiem co mam zrobić. Zacznijmy od początku.

Byłam w związku prawie 5 lat. Mój były chłopak zostawił dla mnie swoją dziewczynę z którą był 6 lat i razem wyjechaliśmy. Wiadomo na początku było pięknie. Mimo różnych kłótni (czasem o pierdoły) nadal planowaliśmy wspólnie przyszłość.
W tej chwili mam 25 lat, on 28. W naszym związku pojawił się problem z narkotykami. Ja się opamiętałam jednak on nie bardzo. Zaczął coraz częściej wychodzić z kolegami (zaznaczam, że te wyjścia nie są takie normalne. Nie wychodzi wieczorkiem na piwo i nie wraca w nocy pijany, tylko albo nie wraca w ogóle, albo wraca nad ranem i sam w salonie bierze), bardzo często zaczęłam przyłapywać go na kłamstwach, kombinowaniu, oszukiwaniu. Nie tak dawno byliśmy u znajomych i uderzył mnie w twarz. Powiedziałam sobie dość podczas ostatniej kłótni, kiedy wrócił nad ranem z kolegą i zaczął mnie wyzywać od k*rew, kazał się pakować i w*pierdalać.
Może to i nieładnie z mojej strony, ale nie zajęło mi dużo czasu poznanie kogoś nowego. Kogoś w kim jestem zauroczona. Kogoś kto jest dojrzały, wyrozumiały, świetnie się razem dogadujemy, a przede wszystkim czuję, że mnie szanuje i docenia. Z resztą oświadczył mi to ostatnio, że bardzo zależy mu na spotykaniu się ze mną, bo dawno nie spotkał tak porządnej i normalnej dziewczyny.
Problem pojawił się w momencie, gdy były zaczął pisać i wydzwaniać z przeprosinami. Obiecał, że się zmieni, pójdzie na odwyk itd.
Powiecie - oni zawsze wszyscy tak gadają.
Ale powiem Wam, że nigdy nie zachowywał się tak jak teraz. Naprawdę widzę, że mu zależy.
Facet, z którym się obecnie spotykam zna mniej więcej sytuacje i mówi, że bardzo mu zależy żeby się ze mną spotykać, ale zrozumie, jak będę chciała wrócić do byłego, bo jednak 5 lat to nie tak mało.
Powiedziałam byłemu, że spotykam się z kimś. Powiedziałam mu nawet, że się z tym kimś ostatnio pocałowałam. Odpowiedział, że to niczego nie zmieni, bo i tak mnie kocha i nadal chce o mnie walczyć.

Dziewczyny, proszę, pomóżcie mi. Dłużej nie wytrzymam psychicznie. Mam mętlik w głowie. Jestem bardzo zmęczona całą tą sytuacją. Naprawdę nie wiem co robić.
Bo z jednej strony widzę, że byłemu zależy i zdaję sobie sprawę z tego, że mnie kocha. A z nowym facetem może dogaduję się tak świetnie, bo tak zawsze jest na początku.
A z drugiej strony już tyle razy obiecywał mi że się zmieni, że nie wiem czy tym razem nie potrwa to miesiąc i znów będzie tak samo. A może nowy facet to moja szansa na lepsze życie? Co jak wrócę do byłego i okaże się, że zmarnowałam szansę na miłość?
nataliakostrzewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując