Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Softbox - wykonywanie zdjęć makijażu, opinia
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-11-25, 23:01   #1
bodzix98
Larosebodziose

Softbox - wykonywanie zdjęć makijażu, opinia

Witam serdecznie, przeglądałam wcześniejsze wątki i niestety nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Również w innych miejscach nie dowiedziałam się niczego szczególnie pomocnego☹️

Chcę kupić softboxa. Przeglądam, szukam, czytam i mam same dylematy. Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś podzielił się swoim doświadczeniem i wiedzą na ten temat. Chodzi o wykonywanie zdjęć makijażu. Co do ring light mam małą pierścieniową, ale nie jestem zbytnio przekonana, dlatego softbox.

Zastanawiam się przede wszystkim

1. czy lepiej kupić softboxa 50x70 z 4x85w, ale jednego, w razie potrzeby 'doświetlać' małą pierścieniową (+blenda)

2. Czy lepiej kupić zestaw dwóch softboxów, ale 40x40 każdy, każdy na 4 żarówki każda po 45W czyli 8x45W

3. Czy zestaw dwóch softboxów każdy 50x70 z jedną 80W?

Pomieszczenie ma ok 16m2 wiadomo są w nim inne meble dlatego najbardziej interesowałaby mnie opcja numer 1, ale chciałabym rozważyć wszystkie za i przeciw, może ktoś spojrzy na to z innej strony niż ja i mi pomoże.

Dodam również, że w opcji numer 2 jest regulacja czy ma działać na 2 czy na 4 żarówki

Zdjęcia dla uwiecznienia makijażu, początek mojej drogi, nie mówimy tu o superpro, ale również nie o całkowitym żółtodziobie (oczywiście chodzi o makijaż, nie zdjęcia)😅 z góry dziękuję za pomoc!
bodzix98 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując