Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-11-26, 10:14   #712
Smarfetka
Zakorzenienie

Mamy Grudniowe 2019 [emoji3590]- część 5

Dzień dobry

Ale dziś mi się super spało, nawet nie było ani jednej pobudki na toaletę cudo. Jedynie miałam głupi sen, śniło mi się ze zaczynam rodzic, a ja ściskałam nogi bo to jeszcze nie czas

Trochę Wam zazdroszczę tych ktg, mi gin powiedziała, ze nie mam żadnych wskazać do wcześniejszego ktg, dopiero w ptp.

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
Ehhh z tymi brzuchami, niektore maja naprawde wielkie a niektore malutkie, nie ma co sie przejmować, choć mnie wkurza kumpela, ktora mi co chwile dogaduje, ze mam wiekszy od niej a ona wczesniej rodzi tylko, ze ona jest ogolnie gruba wiec ten brzuch po prostu nie rzuca sie tak w oczy bo m9zna pomyslec, ze to po prostu otylosc a moj ciezko pomylic z otyloscia...
Ktoś tu chyba ma kompleksy i próbuje się dowartościować tylko ze Ty z piłeczka urodzisz i szybko wrócisz do poprzedniej figury, a ona bedzie się męczyć z dodatkowymi kg... w ogóle nie wiem po bo takie porównywanie? Owszem można sobie pogadać, ze ja to przytyłam tyle a ty Tyle, ale tak po prostu, bez żadnego dogryzania, bo niby po co? Baby to są wredoty...

Cytat:
Napisane przez MagaLena84 Pokaż wiadomość
Ale Ci zrobiła psikusa!!! Szalona dziadzia [emoji28]
Tak w ogóle to Dzień dobry!
[emoji110][emoji110]Za wizytujące mamusie.
No i tak w ogóle moglaby któraś zacząć rodzić. W nocy co się budziłam to sprawdzałam czy może któraś zaczęła [emoji85]

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nudy na tym naszym wątku jak tralala tez jak się przebudze w nocy to patrzę czy któraś nie zaczęła rodzic

Cytat:
Napisane przez black___raven Pokaż wiadomość
No to ja już po. Mała się przekręciła [emoji32] no nie spodziewałam się po niej takiego numeru, zwłaszcza, że parę dni temu była głową do góry. I teraz nie wiem, co dalej, bo na samą myśl o SN mnie ścina, nastawiłam się psychicznie, że jednak będzie to CC...

Szyjka zaczyna pracować, minimalne rozwarcie. Przepływy OK. Szacowana waga 3,5kg, ale ma dużą głowę. Nie mam zielonego pojęcia, jak mam ją urodzić naturalnie [emoji85][emoji85][emoji85]

Ogólnie to super, ze zrobiła fikołka, ale rozumiem Twój zawód, ze się nastawiłas na coś a tu zonk :/ najważniejsze ze z dzieckiem wszystko ok, a Ty na pewno dasz radę!

Cytat:
Napisane przez kule_czka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co do wyglądu to kobiety są mega wredne... swoją drogą jak można kogoś pytać a ile przytylaś albo gdzie Ci wyszły rozstępy? Dla mnie to jest niedorzeczne, w życiu bym nie zadała takiego pytania.. nadal to jest moje ciało, czy w ciąży czy nie nie opowiadam o rozstępach i wadze na imprezie wśród stada znajomych...

Potwierdzam, baby to wredny gatunek. Dlatego pracuje z duża ilością facetów, którzy swoją droga są mega plotkarzami.

Ja z koleżankami gadałam o tym ile która przytyła ale to na zasadzie pogadania, a nie porównywania się

Cytat:
Teraz waży 2900. Z usg mam termin 16.12, ogólnie jak do 10.12 nic się nie będzie działo to mam iść na kontrolę i być może mnie wezmą wtedy już do szpitala, gdyby się okazało, że jednak wróciła albo ta głowa nadal jest taka wielka, bo może będzie trzeba jakoś jej pomóc. Trochę mi się płakać chce. Nie tak się umawiałyśmy, halo [emoji849]

Głowa do góry wszystko będzie dobrze

Cytat:
Najgorzej, że za pierwszym razem to niby człowiek oczytany z teorii a nie ma zielonego pojęcia o tym, jak to będzie wyglądało w rzeczywistości... i chyba to jest najgorsze, przynajmniej dla mnie, bo ja z tych planujących, wiecznie z kalendarzem w ręku itp. No nic, co ma być to będzie, od jutra trzeba okna myć czy coś.

Co do awarii, ja dzisiaj prawie puściłam pawia na leżance podczas USG [emoji23]

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Na pocieszenie powiem Ci, że u nas jedna kobieta z rodziny nie miała praktycznie żadnych objawów porodu, poszła sobie zadowolona na wizytę a tam się okazało, że to JUŻ, lekarz jej nie wypuścił, bo chciała jeszcze do dzieci wrócić [emoji14] i pojechała urodzić sprawnie zdrową (i wielką!) córę.

Moja taka dalsza znajoma tak miała, ze zgłosiła się do szpitala w dniu ptp, a doktorek mówi ze pani już rodzi, a ona kompletnie nic nie czuła. Kazali przyjść do szpitala to przyszła

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
On jej się starał pomóc, przytulał ta się kładła cała na niego bo jej niewygodnie i się darła że jej łokieć wbija, potem że specjalnie brodą szarpie jej włosy [emoji849] komedia[emoji1787]

Serio taki komentarz kto ma brzuch ciążowy bez ciąży ? To chyba bym się zapytała „a Ty który miesiąc” [emoji1787][emoji1787]

No serio te laski to ostro naburmuszone. Już pomijam ogólnie fakt, że niektórzy nie potrafią się zachować w miejscu publicznym. Drą te paszcze, koleś książkę dziecku na głos czytał i puszczał bajeczki.
Nie wiem czy przeszkadzało mi to sto razy bardziej przez to, że mam wrażenie że mi zaraz głowa eksploduje z bólu [emoji3525]

Ehhh niestety [emoji3525][emoji3525]
Szyjka 3 cm, zero szans na poród na chwile obecna, dziecko duże. Nie podała wagi.
KTG ok, skurczy brak, przepływy dobre.
Mi jedynie ciśnienie skoczyło na IP do 140/90 gdzie w domu rano miałam 125/80 i z tego względu w piątek mam się znowu pojawić na KTG.

Ja się chyba zastrzelę [emoji20][emoji20]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Ale tak mi szyjkę badała, że myślałam że się zesr..... z bólu, nigdy czegoś takiego nie miałam i teraz mnie podbrzusze pobolewa [emoji13]

No te laski wiecznie sfochowane i naburmuszone czym maja lepszego faceta tym bardziej im uprzykrzają życie, a potem się dziwią, ze rozwód, skoro on psychicznie nie wytrzymuje z nią ....

A może ona Ci zrobiła taki zalążek masażu szyjki, żeby ja zaktywizować troszkę? Dlatego tak bolało?

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
Obstawiam, ze bedzie u niej ciezko bo juz raz zrobila operacje zmniejszenia żołądka i wricila do swojej wagi [emoji57] szkoda mi jej no ale bez przesady
Ja tez nigdy nie komentuje kogos wagi bo nic mi do tego, staram sie zwracac uwage na pozyttwne aspekty czyjegos wygladu jak juz zeby kogos podnosic do gory a nie dobijać...

Bo operacja zmniejszenia żołądka to pójście na łatwiznę, a to trzeba zmienić swoje życie, sposób odżywiania, aktywność fizyczna itp.

Edytowane przez Smarfetka
Czas edycji: 2019-11-26 o 10:17
Smarfetka jest offline Zgłoś do moderatora