2019-11-26, 16:43
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Warszawa, przeprowadzka, droga życiowa...
Cytat:
Napisane przez amillia
No przykro mi, tak wygląda życie, po pewnych kierunkach zarabia się statystycznie mniej, po innych statystycznie więcej. Po niektórych kierunkach nawet bez pomysłu na siebie można się zaczepić w korpo za wielokrotność średniej krajowej, po innych ciężko coś znaleźć ponad minimalną.
Nie wiem po co uderzasz od razu w patetyczne tony "nas niby nie potrzebują". Widać rynek faktycznie trochę mniej potrzebuje ludzi po wspomnianych kierunkach skoro to pracodawca stawia warunki a nie pracownik, jak to bywa w innych branżach.
Znajoma studiowała jeden z humanistycznych kierunków, nie chcę aż tylu szczegółów o niej tutaj podawać jak nawet sobie nie zdaje sprawy z tej dyskusji 
|
No akurat pudło z tym wytykaniem mi urazy i "nas", bo ja jestem inżynierem i na swoje zarobki nie narzekam. Za to zdaję sobie sprawę z tego, że humaniści również są światu potrzebni, a że jest ich w tym momencie nadprodukcja, to kwestia tego, że wszystkim sie wydaje, że muszą studiować. Poza tym jest różnica miedzy "trochę mniej", a "w ogóle nieprzyszłościowe".
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|