Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Warszawa, przeprowadzka, droga życiowa...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-11-26, 16:59   #181
bbab4b1e68366f09bc3914c9672f02df694c852f_622be7447f718
Konto usunięte

Dot.: Warszawa, przeprowadzka, droga życiowa...

Ja pracuję aktualnie w branży fmcg (nie zatrudniamy pracowników fizycznych, oprócz oczywistych stanowisk do obsługi biura). Mnóstwo osób zarabia u nas poniżej 3k netto i uważam, że praca jest niełatwa w różnych działach, stresująca (wiem, że ogólnie w fmcg, bez względu czy jest się programistą, pracuje na recepcji czy w logistyce, nie ma super pensji). Moja firma jest ogromnym pracodawcą, ale dużo pracowników to osoby, które nie są stąd. Przerabiałam już jako pracownik firmę farmaceutyczną, duży bank, firmę technologiczną (zajmuję się przetwarzaniem danych, mówiąc oględnie). Mam swoje marzenie i cel na kolejne 5 lat, do którego powoli dążę (może wtedy będę zarabiać pięciocyfrowo na miesiąc, zobaczymy xD). Pensje stoją, a aktualnie mamy bardzo wysokie ceny nieruchomosci (400k za kawalerkę, wynajem 2k). Można taniej, ale to jest kwestia wyboru, na ile można płacić swoim czasem. Ja już tu trochę mieszkam, mieszkałam też w innych miastach i totalnie się nie podniecam. Owszem, są możliwości, ale bardziej patrzę pod kątem przyszłości. Siłą rzeczy jednak ciężko byłoby mi się stąd zwinąć, bo mam blisko rodzinę, ale wiem też, jakim to jest kosztem.

Autorko, super, że się odezwałaś. I szczerze gratuluję, bo wygląda na to, że znalazłaś na ten moment swoje miejsce na ziemi i jesteś szczęśliwa - a to chyba najważniejsze
bbab4b1e68366f09bc3914c9672f02df694c852f_622be7447f718 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując