Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "Nie chcę mieć dziewczyny", Australia, praca - dylematy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-12-03, 07:27   #90
kasztanka3
Pani Mizantrop

Dot.: "Nie chcę mieć dziewczyny", Australia, praca - dylematy

[1=7ccce98bd1fb37e774261cb 8463420b8c7814618_5eb735f 295b28;87387560]Ja jak się przeprowadziłam pierwszy raz poza Polskę to uderzyło mnie jak dużo pieniędzy na początek wydałam na rzeczy, na które się nie spodziewałam.
Po maturze mieszkałam w Poznianiu pół roku, wtedy mi rodzice wszystko przywieźli.

A jak się wyprowadziłam z Polski, to mi pękło dobre 150 euro na rzeczy takie jak środki czystości, patelnia, garnek, sztućce itp.:br zydal: Ale byłam zaszokowana, bo mój budżet na pierwszy miesiąc to było jakieś 300 euro po opłaceniu czynszu.

A tak podsumowując to jedź sobie autorko, może być fajnie, ale nie zdawaj się na łaskę i niełaskę faceta. Odłóż jeszcze pieniądze, wynajmij własny kąt.
Bo może byś super i facet też będzie miły.
A może być też tak, jak moja koleżanka miała, że mu napiszesz "jestem!", a on zapadnie się pod ziemie i nigdy więcej go nie zobaczysz.[/QUOTE]

Roznica miedzy walutami i wydatkami w roznych krajach jest kolosalna. Jak z moim obecnym mezem stwierdzilismy, ze chcemy razem byc i ja sie bede przeprowadzac do Sydney, to przez pol roku bralam tyle nadgodzin ile sie tylko dalo i odkladalam kazdy grosz, zeby co najmniej z 25 tysiecy miec, bo wiedzialam, ze z uwagi na wize przez pierwsze 3 miesiace nie bede mogla pojsc do pracy, a koszt aplikacji o wize partnerska to ponad $11.000 i chcialam, zebysmy sie w miare sprawiedliwie dzielili kosztami. Bylo mi przez ten czas ciezko, bo wczesniej wiodlam raczej lekkie zycie - sporo zakupow, wyjazdow itp. Ale bez oszczednosci sie po prostu NIE DA.