2019-12-12, 11:43
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dźwięki podprogowe/Subliminal sounds
Cytat:
Napisane przez AliceSK
Na youtubie można znaleźć mnóstwo filmików z dźwiękami podprogowymi. Mają one na celu pomóc w różnorakich sprawach, począwszy od polepszenia koncentracji, skończywszy na zmianie koloru oczu. Generalnie jest masa filmików dotyczących zmian wyglądu (twarz, sylwetka, kolor skóry itp) i zawsze mnie bawi to, że ludzie w to wierzą. Słyszałyście o praktykowaniu takich metod? Jedyne co trzeba robić, to słuchać odpowiedniej muzyki/dźwięków zawierających pozytywne afirmacje. Problem pojawia się, gdy ktoś celowo wplata w to jakieś negatywne afirmacje, podobno później ludzie mają przez to bóle głowy i inne nieprzyjemne odczucia. O ile jestem w stanie uwierzyć, że niektóre dźwięki faktycznie mogą pozytywnie wpłynąć na koncentrację, o tyle zmiana rysów twarzy wydaje się niemożliwa. ALE, ostatecznie bawimy się tutaj z mózgiem, więc może wiecznie wmawiając coś sobie, osiągniemy to? Jestem ciekawa czy któraś z Was kiedykolwiek o tym słyszała lub praktykowała.
|
Wierzę, że w pewnym stopniu to może pomóc. Ale nie korzystałabym z YouTube'a, tylko bardziej sprawdzonych źródeł.
Może motywacyjnie, tak jak piszesz na koncentrację, poprawę samopoczucia.
Ale na pewno nie zdziała nic więcej, nie wyleczy choroby, nie zmieni rysów twarzy, bez jaj.
|
|