Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dźwięki podprogowe/Subliminal sounds
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2019-12-13, 00:33   #10
AliceSK
Raczkowanie

Dot.: Dźwięki podprogowe/Subliminal sounds

Cytat:
Napisane przez Pani_Robot Pokaż wiadomość
„Sekret” to literacka fikcja, która ludziom w nią wierzącym wyrządziła wiele złego. Taki rodzaj myślenia nazywa się magicznym i zalicza do błędów, jakie popełnia nasz umysł.
O, a to ciekawe. Nigdy się nie wgłębiałam w ten temat, ale wiem, że był na to szał swego czasu. Moja przyjaciółka kupiła raz książkę i była zachwycona, ale raczej szybko jej przeszło, bo kilku tygodniach nie wspominała już o tym niczego. Kurcze...ja wierzę w energię, która tworzymy. Uważam, że mózg może zmienić wiele w naszym życiu, ale pisząc to, mam wrażenie, że to właśnie brzmi jak magia. Czy wierze, że pozytywne myślenie może nam pomóc w osiągnięciu jakichś celów? I tak i nie. Tak, bo pozytywna atmosfera, którą ktoś tworzy, wpływa pozytywnie na inne osoby. W ten sposób ludzie mogą lubić nasze towarzystwo, co może się też przenieść na lepsze możliwości np. dotyczące pracy. Z takim pozytywnym podejściem jest też łatwiej nie dać się małym porażkom i ciągle iść do przodu. Z drugiej strony też nie wierzę, bo to, że będę chciała wygrać w lotto i będę o tym wiecznie myśleć, no to raczej niczego nie zmieni. Tutaj co prawda można dać kontrargument i stwierdzić, że wygranej nie da, ale może wpadłabym na jakiś pomysł na zarabianie pieniędzy i właśnie to da mi te "miliony". Ale to takie dość naciągane...
AliceSK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując