2008-08-25, 17:05
|
|
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
Polamer i inne firmy pośreniczące w USA
Wiem, że wiele z was chciałoby kożystać z tej firmy, ale nie wiecie jak to robić.
Wątek głównie dotyczy tego serwisu-> http://www.polameronline.com/Default.aspx
Jak korzystać z Polameru?
Wystarczy zarejestrować się na stronie serwisu. Wtedy uzyskujemy nr klienta, który jest niezbędny do prezsłania paczki do serwisu.
Za każdym razem gdy coś kupujemy wpisujemy adres polameru jako shipping adres. ja w imieniu pisze Polamer cargo a w nazwisku swoje nazwisko i nr klienta. Paczka zostanie wysłana na adres Polameru. Wypełniamy zlecenie na stronie. W nadawcy wpisujemy dane sklepu z którego została nadana paczka. Wpisujemy oczywiście prawdziwą wartoć paczki a także co zawiera. Jeśli mamy tracking number wpisujemy go w odpowiednie pole (dlatego zanim wypełnimy zlecenie poczekajmy najlepiej do momentu aż dostaniemy maila od sklepu, że paczka została już nadana).
Po wypełnieniu formularza regularni zaglądajmy na zakładne "moje paczki" i czekajmy aż wycenią koszta wysyłki. Klikamy "zapłać" i przekierowuje nas na strone gdzie możemy zapłacić kartą bądź paypalem. Potem już wg schemantu płatności. Dalej czekamy już tylko na paczke, która przyjeżdza kurierem 
Wg mnie gdy kożysta się z polameru niepowinno się płacić przez paypal, tylko przez karte. Z tego co mi wiadomo gdy płaci sie prezz paypal to dane muszą się zgadzać. Wiec lepiej nie ryzykować tylko zapłacić kartą.
Myślę, że to tyle podstawowych informacji. Dodam, że nie wiem JESZCZE jak jest z cłem przez polamer.
Prosze każdą osobe o zgłaszanie mi na PW informacji ile zapłaciła za wysyłke (i co kupiła), wtedy będziemy miały pełen obraz ile kosztują takie usługi.
-krem, szampon, odżywka do włosów (po 250ml, nie jakies giganty)- ok 14,5$
-krem- 14,5$
-połączenie 2 paczek (1. żakiecik i 2. kozaki, balerinki peep toe i szpilki)- 44,40$
Edytowane przez TuRQoUiS
Czas edycji: 2008-10-02 o 07:33
|
|
|