2020-01-11, 06:15
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: problem z przeszłością
Cytat:
Napisane przez kajakajakajakaja3
Od 6 nc jestem w związku z chłopakiem. Jeśli chodzi o nasze intymne relacje to z mojej strony mam problem który wychodzi z mojej głowy i nie wiem jak sobie z nim poradzić .
Mój obecny partner jest dużo bardziej doświadczony jeśli chodzi o sprawy łóżkowe. On miał przede mną kila partnerek z którymi sypiał.
Wchodząc z nim w związek widziałam, że w tych kwestiach jest doświadczony. Wiec wiedziałam w co się pakuje . ( większość jego dziewczyn znam choć troszkę) . Wtedy nawet przez myśl mi nie przeszło, że może mi to w jaki kolwiek sposób przeszkadzać.
W związku z tym, że ja mam zerowe doświadczenie to boje się wejść w relacje intymne ( seks) . Boje się , że będzie coś nie tak. Zrobię coś nie tak. W końcu on mając już doświadczenie i wiadomo czerpał przyjemność z seksu.
Jak sobie z tym poradzić.
|
Uświadomić sobie, że każdy kiedyś zaczynał i jeśli twój facet wie, że jesteś niedoświadczona, to cudów na pewno nie oczekuje.
Praktyka czyni mistrza. Nikt nie siedzi i nie porównuje partnerów do swoich byłych w łóżku, jeśli w związku jest dobrze.
Rozumiem twoje obawy, bo mój pierwszy partner był dość mocno rozchwytywany, ale po wszystkim, jak mijają lata i człowiek jest dłużej aktywny seksualnie, to nie rozpamiętuje seksu z byłymi itd.
Jeśli się całowałaś kiedyś z kimś innym to pomyśl - robisz takie porównania?
Oczywiście nie da się wykluczyć, że facet ma na kompie tabelkę w Excelu i każdej z was przyznaje punkty w różnych kategoriach. Ale jeśli tak, to na takiego złamasa szkoda w ogóle czasu i nerwów, więc tym bardziej nie ma powodu do przejmowania się i stresu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|