Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nigdy nie byłam u niego w domu + inne kwestie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-02-08, 17:08   #2
Krystal_26
Zadomowienie

Dot.: Nigdy nie byłam u niego w domu + inne kwestie

No to słabo, że tylko Ty płacisz za wszystkie zakupy i jedzenie. Mnie z kolei mama uczyła, żeby nie przychodzić w gości z pustymi rękami Jak najbardziej powinnaś z nim ten temat poruszyć, np poprosić wprost, żeby tym razem to on zrobił zakupy. A potem faktycznie tylko Ty gotujesz, on nic nie pomoże? ja powiem że mam trochę uraz do takich facetów którzy w wieku 30 plus dalej mieszkają u mamy, niestety są potem nieraz często przyzwyczajeni, że mama ich we wszystkim wyręcza...i nie wiem jak często on u Ciebie pomieszkuje, ale też może wypadałoby z nim porozmawiać wprost, że masz w związku z tym większe wydatki, na wodę, prąd, jedzenie, środki czystości, a tylko Ty płacisz czynsz i czy nie uważa, że wypadałoby to jakoś rozwiązać...Mowiłaś mu już, że masz teraz problemy ze znalezieniem nowej pracy i musisz ograniczyć wydatki? tak to niestety wygląda na to, że on się dość wygodnie ustawił, nie musi płacić za mieszkanie, jedzenie ani wykonywać obowiązków domowych

Poza tym jak dla mnie to faktycznie dziwne, ze po 5 miesiącach ani razu Cię nie zaprosił w gości do siebie. A jak często się widujecie? Po takim czasie to nie byłoby nic dziwnego w tym, żeby raz wpaść na obiad w niedzielę albo po prostu na kawę.
Krystal_26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując