Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ostatnio obejrzane filmy cz. VIII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-03-13, 11:42   #2012
katte25
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy cz. VIII

Cytat:
Napisane przez kolorowe_jaskolki Pokaż wiadomość
We mnie kompletnie nie wzbudził emocji, w zasadzie wymęczyłam do końca Miałam wrażenie, że nie oglądam dwójki dorosłych ludzi, tylko jakieś avatary, których kompletnie nie mogłam załapać ani kupić. Kompletnie nie interesowały ich perypetie, ich problem, kłótnie, to co robią z dzieciakiem na Halloween, to co ona załatwia z tą prawniczką, cała akcja z kuratorką, z tym mieszkaniem, jakby czułam się kompletnie obok tej historii. A scenka z czytaniem listu pod koniec - to był tak bardzo tani chwyt, że po prostu nie mogłam tego kupić, zaczęłam się śmiać z zażenowania

Ale ogólnie moim zdaniem nominowane filmy były w tym roku mocno przehajpowane, przynajmniej te co widziałam. Jojo też mnie trochę zawiódł (chociaż i tak był najlepszy), Joker to jak już tutaj pisałam, porażka na całej linii. Parasite - przehajpowano mi go na maksa. A reszty nawet nie miałam ochoty oglądać, kolejny film o wojnie, potem typowy film oscarowy o wyścigach, kolejny film gangsterski Scorsese... Nope, coraz gorsze są te stawki z roku na rok
Film jest dobry ale czy na miano Oscara no nie wiem, Joker za aktorstwo tak fabuła już nie, Parasite nie widziałam, 1917 nic nowego nie wnosiła dla mnie.