2020-03-29, 23:32
|
#654
|
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2013-12
Wiadomości: 12 833
|
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.
Cytat:
Napisane przez LegoJedi
Lulka nie kłóć się hehehe... powiedzmy tak jakość mąki zależy od jakości i gatunku ziarna i to jest podstawa. Jeżeli chodzi o zwykle mąki pszenne np takie do placków ciast itp to podejrzewam ze nie wyczujesz różnicy . Jeśli chodzi o mąki do pieczenia chlebów to różnica może być duża (nie koniecznie na korzyść młyna) nie zawsze to co drogie jest lepsze niż to tanie. Ja znam ludzi co do ceremonii pieczenia chleba podchodzą poważnie i kupują różne ziarna, maja dobry młynek i mielą make sami tzw wyrób własnej roboty. Większość piekarni na stan dzisiejszy otwiera kupne worki z mieszanka mączną dodaje wody soli itd i ...ludzie tez zachwalają ten chleb. Jeżeli chodzi o zdrowotność mąki.. to znowu zależy od jakości ziarna, ale sadze ze mąka z młyna i dobrego ziarna jest zdrowsza. Kupna gotowa mąka ma termin do spożycia chyba z 1 do 1,5 roku, mąka z młyna chyba ma krótszy termin, co świadczy ze w kupnej muszą być jakieś konserwanty.
Ja osobiście jak bym się bawił w pieczenie chleba.. to bym kupił młynek i sam mielił bo uważam ze to należy do tej ceremonii.
|
Dzięki miałam nadzieje , ze Ty się odezwiesz [emoji13]
Kupie na próbę , cena podobna. Obym nie żałowała. 
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------
Karolina ja tez często mieszam makarony , i super za oszczędność. Piękne te Twoje pieski [emoji7][emoji7]
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|