2020-04-08, 09:11
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Seks w związku. W czym jest problem?
Cytat:
Napisane przez Zmartwiony25
Jestem tutaj anonimowy. Pisze otwarcie bo dzięki temu mogę przedstawić cały obraz sytuacji. Terapia była wspólnym wyjście z sytuacji. Dałem się wmanewrować w poczucie winy. „Kłoda” jest brzydkim słowem tez tak uważam, jednak zwięźle oddaje pewien zbiór zachowań. Nigdy nie miałem zamiaru jej obrazić.
|
No ale jednak obraziłeś używając pejoratywnego określenia na osobę, która "zawiniła" tylko tym, że lubi inny seks niż ty. Twoja anonimowość niczego tutaj nie poprawia.
Cytat:
W moim przekonaniu seks to dawanie. Tym co robię staram się dać maksimum przyjemności partnerce. Jej potrzeby stawiam na zawsze na pierwszy miejscu, swoje na drugim. Nie ma tutaj mowy o żadnym wykorzystaniu czy traktowaniu kobiety jako przedmiot. Problem pojawia się gdy któraś strona zaczyna to wykorzystywać.
Jeśli powiedziała by ze kręci ja jakieś konkretne zachowanie to realizowałbym to z zaangażowaniem. Gdybym tego nie lubił, choć jestem otwarty na jej propozcje, to przyjemność dawałaby mi sama swidomość ze partnerkę to podnieca.
W związku nie jestem tyranem. Nie mam skłonności do Krzyśku i robienia awantur. Do niczego jej nie zmuszam i nie stawiam zadań. Zawsze staram się rozwiązywać problemu szczera rozmowa i chęcią poprawy.
|
Ok, ale to nie ma znaczenia, bo dla niej seks jest widocznie czymś innym niż dla ciebie. Chcesz od niej wyciągnąć coś, czego ona nie chce dawać, nie kręci jej to i już.
Cytat:
Odrywanie ról w seksie wiąże się z przyjęciem pewnych postaw na czas jego trwania. Słowa autorytet użyłem w kontekście osoby dominującej - mającej w tym czasie „władze” której słowa są nie do powazenia. Nie zmuszalem jej, odbyło się to za obopólną zgoda. W rozmowie uzgodniliśmy granice, co lubimy i co możemy robić.
Jednak w trakcie seksu polecenia były odrzucane. Zaznaczę jeszcze ze to nie były polecenia przekraczające wcześniej ustalone zasady. Odmowa była jednoznaczna z zakończeniem.
|
W ten sposób odkryliście, że na odgrywanie ról nie ma ochoty i to również jej nie kręci 
Cytat:
Sztuka kochania to książka o świadomości seksualnej. Pozwalająca wyciągnąć z seksu więcej przyjemności. Zachwyt nad jej treścią w moim przekonaniu wynika ze zmiany jak wprowadza w życiu. Podobnie z poglądami. Utożsamiamy się z idea ponieważ utożsamiamy się życiowo z pewnymi przekonaniami. Tak to rozumiem.
|
Wiem o czym jest ta książka. I sorry, ale przeczytanie jej i zgodzenie się z treścią nie sprawi, że nagle zmienisz swoje upodobania seksualne. Wyobraź sobie, że nagle zaczynasz lubić, zmyślam coś, seks z facetami, bo ogólnie masz swobodne podejście do seksu.
No nie, to tak nie działa. Tak samo jak nie wyhodujesz sobie dowolnego fetyszu, bo tak.
Cytat:
Troche dziwi mnie fakt ze preznet w postaci bielizny może się kobiecie nie podobać. Podobnie jest tez z innymi rzeczami: ubraniami, torebkami, butami czy biżuteria. Wspomina o nich często a gdy je dostaje, leżą w szafie.
|
Skąd ty w ogóle to wziąłeś Kobiety nie mają wspólnego defaultowego zestawu kategorii prezentów, z których się cieszą. Ja bym nie chciała nic z wymienionych przez ciebie rzeczy, bo mnie to nie obchodzi. Twoja widocznie też się tym nie jara. Nie wiem z jakiego powodu. Może w ogóle nie lubi takich prezentów, może ty wybierasz dla niej nieodpowiednie modele, albo po prostu wydaje ci się, że ona ma ich używać w wymyślony przez ciebie sposób (w łóżku).
Cytat:
Jeśli ma traumę/kompleksy to uważam ze moim obowiązkiem jako chłopaka jest pomoc jej wyjść z tego lub zażegnać problem. Dać jesj wsparcie w walce.
|
Jeśli. W tej chwili nawet nie wiesz czy ma, a nawet jeśli, to nie ona ma z tym problem. Ty możesz ją wspierać, ale nie możesz być jej terapeutą ani być upierdliwy z niechcianą pomocą.
|
|
|