Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rozstanie z facetem, część XL.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-04-11, 01:02   #4306
anna_joanna
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XL.

Cytat:
Napisane przez kasztanova Pokaż wiadomość
Kurczę, z jednej strony ciekawe, że to identyczna historia, z drugiej strony można uwierzyć, że to był ten zapalny moment, gdzie ojcowie tracili nad sobą kontrolę
Okuniewskie "idiotki" przesłuchałam, ciekawie się tego słucha i można się z pewnymi historiami utożsamić, ale jak dla mnie za dużo przeklinania i brak naukowego backgroundu ja muszę mieć swoje fakty na wikipedii, poparte kodem ICD-10, inaczej pozostaję nieufna
Nie o Okuniewską chodziło, bo ja raptem chyba 2 podcasty słyszałam, ale o nazwanie tego typu, który to trafnie oddaje.

A czy faktycznie ojcowie tracili wtedy kontrolę - nie wiem, nie znam Twojej historii, ale na swoim przykładzie mogę powiedzieć i zapewnić, że do wypowiadanych słów trzymałabym olbrzymi dystans. Wiele historii było bardzo wyolbrzymianych, zwłaszcza, ze kilka z nich (oczywiście nie wszystkie neguje) miałam okazję słyszeć później z drugiej strony i niekoniecznie czarne było zawsze czarne, czasami było szare i gdzieś pomiędzy. A wspomniane wyolbrzymianie i poczucie wiecznej krzywdy z dzieciństwa, z innych związków itd., miały często służyć wywołaniu konkretnych reakcji i poczucia winy w partnerce...
anna_joanna jest offline Zgłoś do moderatora