Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie październik 2020
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-04-15, 10:22   #1719
margitta
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październik 2020

Cytat:
Napisane przez oblakanyobloczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmienie piersią to temat który mnie osobiście od zawsze bardzo przeraża... Nie chcę żadnej urazić ale dla mnie to zawsze wydawało się mega niekomfortowe i bolesne, do tego dość takie hmm ochydne? Oczywiście nie widok matki z dzieckiem przy piersi bo jest rozczulający ale sama myśl że takie dziecko miałoby „ciągnąć” mój sutek. Kiedyś miałam okazje zaobserwować jak mocno noworodki ssają na własnym palcu, to jest mega siła ssąca [emoji15] Od zawsze mówię że mam nadzieję że mi się zmieni po porodzie ale boję się tego bardziej niż czegokolwiek... Chciałabym karmić piersią ale nie wiem jak to wyjdzie... Powiedziałam mężowi ze będę próbować ale jakby było już tak źle że będę chciała popełnić samobójstwo to nie będę się zmuszać i przejdziemy na mleko modyfikowane i trudno [emoji1787] Będę się starać, trochę mnie to mniej przeraża niż przed ciążą, liczę że jednak mi się odmieni.

Czy takie myśli są dziwne? Nienormalne? Ja już sama nie wiem czemu tak mam [emoji3064]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Słuchaj, ja to przemyślałam przez bardzo długi okres i ja nie zamierzam w ogóle karmić piersią i mój mąż to już zaakceptował. Teraz są świetne mleka i w mojej rodzinie jest mnóstwo super zdrowych dzieci bez tego. Mam bardzo wrażliwe piersi i nie lubię jak ich cokolwiek dotyka, na myśl, że miałabym karmić, mieć zapalenia, być uwiązana non stop i przeżywać ból, pękanie i krwawienie, zaczynam od razu ryczeć. Rozważam tylko taka opcję, że jak zobaczę dziecko to nagle mi się odmieni i poczuję potrzebę przystawienia dziecka. Podobno to się może zdarzyć. Nic nie wykluczam. Nikomu prawie o tym nie mówię, bo niestety terror jest teraz ogromny. Także nie jesteś sama, wręcz ja jestem dużo gorsza

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz