Robię zapiekankę makaronową - mięso mielone, pieczarki, papryka, cebula, czosnek, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, słodka i ostra papryka, sól i pieprz, wszystko przesmażam/duszę osobno, najpierw warzywa, potem mięso bo ono musi sie bardziej przysmażyć, potem mieszam, dodaję ciut wody, koncentrat i przyprawy do smaku
Gotuję mocno aldente makaron penne, mieszam z farszem, wykładam połowę do naczynia żaroodpornego, sypię starty żółty ser (duuużo), druga połowa i ser na wierzch, 15-20 minut w piekarniku i gotowe
Często robię więcej farszu i mrożę sobie na kolejny raz
Zwłaszcza że można go zawinąć w naleśniki i jest równie pysznie
Oj chińczyka też bym zjadła, ale też lubię sama zrobić i odkąd odkryłam zioła tajskie z Kotanyi wychodzi mi jeszcze lepszy
Bardzo nam się podoba zdrobnienie Stefcia, myślę że to imię pasuje i do dziecka i do dorosłego
Choć oczywiście wielu osobom w naszym otoczeniu nie odpowiada
Mega przydatna rzecz! My grzaliśmy w piekarniku bo nie mamy mikrofali i ratował nas przy kolkach i wszelkiego rodzaju bólach brzuszka, pomagał nawet na zaparcia małej
My też musimy kupić nową spacerówkę bo młodsza przejmie stary wózek, ale ja szukam teraz czegoś mega lekkiego, mam dość dźwigania. Ogólnie teraz mamy X-Landera X-Move i jest super, wygodny, duża budka, wbudowana moskitiera, amortyzacja. Ale jest meeega ciężki no i przejmie go młodsza znów na początku z gondolą. Dla starszej myślę o Coto Baby Verona bo waży niecałe 7kg ale zobaczymy. Wiem że bardzo polecane są spacerówki Joie.
Wysłane z
aplikacji Forum Wizaz