Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ploty i pogaduchy Truskawkomaniaków i Truskawkoholików cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-27, 17:47   #877
AsikS
Zakorzenienie

Dot.: Ploty i pogaduchy Truskawkomaniaków i Truskawkoholików cz. III

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ojej - to masz faktycznie wesoło
Niestety.

Cytat:
Napisane przez Guarana Pokaż wiadomość

Nie zwolnią . Poza tym to Ty się zastanawiasz czy nie rzucić tej pracy w trzy diabły i nie wracać na Majorkę

Nie poddawaj się. Najgorzej pracować w pracy, do której się nie chce chodzić - nie dopuść do tego by w Tobie taka niechęć zakiełkowała.
Idż na spacer - jutro, pojutrze będzie lepiej, zobaczysz.
Guari ma rację. Anusiu, zdrowie jest najważniejsze. Jak jesteś chora to idź na L4. Tu nie ma na co czekać i nie wolno "przechodzić" choroby. Trzeba ją wyleżeć i wypocić się.

Guari, wierz mi. Ja naprawdę nie poddaję się. Ale takich sytuacji jest coraz więcej, coraz częściej. Narzekam nie tylko ja i nie tylko ja mam ciężko. I co z tego jak nic się nie zmienia. Przynajmniej nie na lepsze.
Ta niechęć niestety już kiełkuje od dawna. I mam ochotę podobnie jak Anusia, rzucić to wszystko w diabły i podjąć jakieś ryzyko. Może wyprowadzka, może nawet wyjazd za granicę? Nie wiem, mam w tej chwili kłębowisko myśli w głowie.
Zawsze żyłam bardzo asekuracyjnie, bojąc się pewnego rodzaju ryzyka. Ale kiedy mam je podjąć jak nie wtedy kiedy jeszcze jestem młoda? Potem może już być za późno. A nikt nie przywróci mi zdrowia jeśli tracę je na nerwy w pracy.

Trudna sprawa, przepraszam że marudzę. Już nie będę.

Trochę mi przeszło ale nie do końca. Dziękuję Wam za wsparcie.

Na razie napisałam podanie o urlop na piątek i niech się dzieje wola nieba.
AsikS jest offline Zgłoś do moderatora