Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Lepiej być ekstrawertykiem czy introwertykiem?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-04-18, 14:22   #25
OldWorldBlues
mad lad

Dot.: Lepiej być ekstrawertykiem czy introwertykiem?

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość

Ja już dawno zrobiłam i jestem Logik.

Jestem z Newtonem, Einsteinem i Pascalem, same znajome twarze.
Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Mi wyszedł architekt i w 100% wszystko się zgadza.

"Na samym szczycie panuje samotność, a osoby o tym jednym z najrzadszych i najbardziej uzdolnionych strategicznie typów osobowości wiedzą o tym aż nazbyt dobrze. Architekci stanowią zaledwie dwa procent ludności. Ten typ osobowości jest szczególnie rzadki wśród kobiet, u których odsetek wynosi zaledwie 0,8% – często jest więc im trudno znaleźć osoby myślące podobnie do nich, nadążające za ich niezmordowanym intelektem i niemal szachowymi manewrami".
Już teraz wiem czemu mi tak trudno znajomych od zawsze znaleźć.
Czytając tamtejsze opisy osobowości, zdecydowanie nazwałbym się czymś pośrednim pomiędzy Logikiem a Architektem. Niemniej od paru lat, takie odnoszę wrażenie, mam naprawdę duży wpływ na kształtowanie swojej osobowości (na studiach udało mi się nabyć parę cech ekstrawertyka, ale ich uwypuklenie zależy przede wszystkim od towarzystwa, w którym przebywam) i właśnie przy zestawach cech wspomnianych grup chciałbym zostać i dalej pracować nad ich rozwojem, bo mi baaaardzo odpowiadają.