2020-05-13, 07:54
|
#2105
|
Piekielnie Ubrunetowiona
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: świętokrzyskie ~> k. tego Miasta Cudów
Wiadomości: 6 824
|
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.
Cytat:
Napisane przez LegoJedi
Lulkowe pulpety  aż u mnie pachnie, fajowy obiad
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------
Super się wszystko prezentuje 
To 2 foto.. co to za mięsko ? I co to za makaron ? Jeżeli dobrze widzę
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------
Zwykle a jakie smaczne 
|
Cytat:
Napisane przez Linka25
Dorsz polędwica w panierce, z zimnym sosem wg Lego (z kaparami, sokiem z cytryny, skórką cytryny i furą koperku), pieczone ziemniaki i surówka z selera naciowego z dodatkami.Dostałam slinotoku. Podpinam się pod pytanie Lego, ciekawi mnie mięso i makaron.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca
Pięknie, choć mi wydaje się, że kotlet to tutaj nie mięso.
U nas dzisiaj pierwszy raz: kasza jaglana pieczona z dużą ilością cebuli, suszonymi owocami i cynamonem, zalana ciemnym piwem, pieczona z udkami kurczaka, owiniętymi boczkiem, przepis z gazety, pychota.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Cytat:
Napisane przez Imperfecta
Co to za surówka?  wygląda super.
_____
Dzięki za miłe słowa dotyczące mojego wczorajszego obiadku  lubię eksperymenty w kuchni, ale klasyka się czasami broni sama 
|
To carpaccio z buraka 
Cytat:
Napisane przez KarolinaK
Ale pieknie podane!
  Jakie dołączam co to za mięsko i makaron. I poproszę jeszcze o przepis na to carpaccio
Moje wczorajsze vegge katsu Curry z mlekiem coco. Brzydko podane niestety.
|
Mniam, i chlebek naan tam widzę 
To nie mięso Te kotlety to gotowce z Lidla - burgery warzywne Dobra kaloria czy jakoś tak 
Makaron to bavette.
Carpaccio robię tak:
2 niewielkie buraki w skórce owijam w folię aluminiową i piekę w piekarniku przez ok. godzinę w 190 stopniach C. W trakcie pieczenia patyczkiem kontroluję, czy są miękkie.
Wystudzone buraki obieram ze skórki i na szatkownicy tnę na najcieńsze możliwe plasterki. Układam je na półmisku, posypuję pokruszoną fetą i rukolą (zamiast rukoli daję czasem roszponkę), posypuję prażonymi nasionami dyni alb mieszanką: dynia, słonecznik, orzeszki piniowe).
Robię dressing: olej dyniowy mieszam z octem balsamicznym i czerwonym octem winnym, dodaję sól i pieprz. Proporcji nie podam, bo to na wyczucie - tak jak lubicie. Ja robię taki słodko-kwaśny. Całość polewam dressingiem i gotowe!
__________________
- A ty kto? - Dobra wróżka
- A czemu z siekierą?- A widzisz, jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?
www.miauczykotek.pl
Edytowane przez Knife_Girl
Czas edycji: 2020-05-13 o 07:56
|
|
|