Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co robicie na obiad? - część XIX.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-05-13, 07:54   #2105
Knife_Girl
Piekielnie Ubrunetowiona
 
Avatar Knife_Girl
 
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: świętokrzyskie ~> k. tego Miasta Cudów
Wiadomości: 6 824
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez LegoJedi Pokaż wiadomość
Lulkowe pulpety aż u mnie pachnie, fajowy obiad

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------



Super się wszystko prezentuje
To 2 foto.. co to za mięsko ? I co to za makaron ? Jeżeli dobrze widzę

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------



Zwykle a jakie smaczne
Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dorsz polędwica w panierce, z zimnym sosem wg Lego (z kaparami, sokiem z cytryny, skórką cytryny i furą koperku), pieczone ziemniaki i surówka z selera naciowego z dodatkami.Dostałam slinotoku. Podpinam się pod pytanie Lego, ciekawi mnie mięso i makaron.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Pięknie, choć mi wydaje się, że kotlet to tutaj nie mięso.


U nas dzisiaj pierwszy raz: kasza jaglana pieczona z dużą ilością cebuli, suszonymi owocami i cynamonem, zalana ciemnym piwem, pieczona z udkami kurczaka, owiniętymi boczkiem, przepis z gazety, pychota.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Co to za surówka? wygląda super.

_____

Dzięki za miłe słowa dotyczące mojego wczorajszego obiadku lubię eksperymenty w kuchni, ale klasyka się czasami broni sama

To carpaccio z buraka

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Ale pieknie podane!



Jakie dołączam co to za mięsko i makaron. I poproszę jeszcze o przepis na to carpaccio

Moje wczorajsze vegge katsu Curry z mlekiem coco. Brzydko podane niestety.

Mniam, i chlebek naan tam widzę


To nie mięso Te kotlety to gotowce z Lidla - burgery warzywne Dobra kaloria czy jakoś tak


Makaron to bavette.





Carpaccio robię tak:
2 niewielkie buraki w skórce owijam w folię aluminiową i piekę w piekarniku przez ok. godzinę w 190 stopniach C. W trakcie pieczenia patyczkiem kontroluję, czy są miękkie.



Wystudzone buraki obieram ze skórki i na szatkownicy tnę na najcieńsze możliwe plasterki. Układam je na półmisku, posypuję pokruszoną fetą i rukolą (zamiast rukoli daję czasem roszponkę), posypuję prażonymi nasionami dyni alb mieszanką: dynia, słonecznik, orzeszki piniowe).



Robię dressing: olej dyniowy mieszam z octem balsamicznym i czerwonym octem winnym, dodaję sól i pieprz. Proporcji nie podam, bo to na wyczucie - tak jak lubicie. Ja robię taki słodko-kwaśny. Całość polewam dressingiem i gotowe!
__________________
He's mine!

- A ty kto? - Dobra wróżka
- A czemu z siekierą?- A widzisz, jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

www.miauczykotek.pl

Edytowane przez Knife_Girl
Czas edycji: 2020-05-13 o 07:56
Knife_Girl jest offline Zgłoś do moderatora