Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Do zrzucenia 40kg, potrzebne wsparcie!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-05-13, 19:13   #36
aga024
Zadomowienie

Dot.: Do zrzucenia 40kg, potrzebne wsparcie!

Cytokinia, super, że tak się pilnowałaś. I jeśli masz wsparcie od TŻ, to jeszcze lepiej, a jak Cię dopieszcza z tym gotowaniem Oby ten nowy rower zmotywował Cię do częstej jazdy z przyjemnością.
U mnie z jedzeniem ok. Z ćwiczeniami też ok. Próbowałam zrobić trening dla początkujących na macie, ale to zupełnie nie dla mnie. Wolę popracować z gumami (kupionymi za "grosze" na ali) lub ciężarkami, orbitrek to super opcja (ale ostatnio się popsuł, daje radę, ale czasami coś przeskakuje w kole, czasem tak trzeszczy, że aż się boję, że się rozleci), ale z matą nie daję rady. Nie lubię. Myślałam o zakupie wioślarza, ale w obecnej sytuacji ceny poszły mocno w górę. Wiem, że to nie byłyby zmarnowane pieniądze, bo orbitrek służył mi bardzo często przez ostatnich chyba 6 lat.
Z piciem nie mam problemu. Lubię pić I mam odruch sięgania ręką po kubek. Przez okres zimowy piję ciepłe herbatki, czasem wpadnie kawa. W pracy przez 8h potrafię wypić nawet 5 herbat + zjeść zupę, a to też płyny. Nigdy z tym nie miałam problemu. Dawno temu nauczyłam się pić bez cukru (i herbatę, i kawę), z cukrem nic mi nie smakuje, więc nie ciągnie mnie do słodkich, kolorowych wód, jogurtów pitnych itd. Herbaty staram się kupować liściaste, mam ich sporo smaków. Teraz zrobiło się trochę cieplej, robię sobie "koktajle" 0,5l i biorę butelkę do pracy. Dzisiaj była natka pietruszki + cytryna + rabarbar. Często dodaję szpinak, jabłko, truskawki, miód, kombinuję z tego, co mam w domu. I dodaję tego troszkę, tylko dla smaku. Tak, żeby była konsystencja wody, a nie gęsty koktajl. Jeśli masz blender, to pobaw się trochę. Można też dodać jogurtu, kefiru, mleka, co kto lubi. Mi najbardziej smakuje wersja z wodą.