Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co robicie na obiad? - część XIX.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-05-20, 12:14   #2302
Knife_Girl
Piekielnie Ubrunetowiona
 
Avatar Knife_Girl
 
Zarejestrowany: 2006-02
Lokalizacja: świętokrzyskie ~> k. tego Miasta Cudów
Wiadomości: 6 815
Dot.: Co robicie na obiad? - część XIX.

Cytat:
Napisane przez Pelagia_W Pokaż wiadomość
A z czym to?


Wow, wygląda super


Surówka zawsze pasuje


Właśnie gorgonzoli zabrakło ostatnio na mojej pizzy i widzę, że dodajesz o wiele wiele więcej dodatków niż ja


Pożarłabym wszyściutko


U Ciebie też pysznie, ja chyba idę stąd - po lekturze wątku mam zawsze ślinotok
I Lulka ma rację - inspiracji tyle, że aż czasami głowa boli

A u mnie tak:
- wczoraj była premiera polędwicy wołowej, zrobiłam z przepisu z Kwestii Smaku, w woku z dodatkiem zielonych szparagów i pędów bambusa, ryż basmati do tego, już dawno nie jadłam tak wspaniałego, tak mięciutkiego mięsa! aż żałuję, że weszłam w podział z rodzicami bo co to jest 1 kg takiej wspaniałości
- dzisiaj a'propos właśnie jadę do rodziców zawieźć im to mięcho i na obiad mam wege kotlety z Lidla, kaszę jaglaną babci Zosi polaną sosem z kurczaka i wkrojoną gotowaną marchewką w ramach czyszczenia lodówki. U rodziców zobaczę jakie mają warzywka to coś dołożę
- TŻ ma dziś resztę zupy szparagowej i do tego upiekłam mu tartę ze szpinakiem i ricottą na cieście francuskim. Ze 2 lata zbierałam się żeby kupić prostokątną foremkę do tarty, a potem kolejne 2 leżała w szafie i wreszcie zadebiutowała
- tyle rozważałam o olejach, a jak w końcu wczoraj poszłam do sklepu i doszłam do odpowiedniej półki to TŻ zadzwonił, że jest w pobliżu i możemy wracać do domu razem, więc capnęłam co mi wpadło w oko na szybko. W domu okazało się, że jedna i druga butla nadaje się i do smażenia i do sałatek.

Pelagia, ta polędwica wygląda mega Zresztą pozostałe dania również


Pasta rzymska (tak to danie nazywają na Sycylii) to makaron z prosciutto cotto, pieczarkami marynowanymi w zalewie naturalnej, cebulą i śmietaną kremówką


Co do oleju jeszcze, to przypomniało mi się, że czytałam artykuł na ten temat: https://akademiawitalnosci.pl/jaki-o...upic/#more-497




Cytat:
Napisane przez agafisia Pokaż wiadomość
Pelagia piękna tarta [emoji2956]
U mnie właśnie się zrobiła zapiekanka. Na dnie tortelini grzybowe fasola czerwona pieczarki smażone z cebula brokuł i pierś plus ser żółty. Małż przed jedzeniem jeszcze to zapiecze[emoji846]Załącznik 7716869


Zjadłabym


Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez Paseczkam Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj młode ziemniaczki oraz chłodnik z ogorkiem i rzodkiewką Ostatnio mój ulubiony obiadek.
Uwielbiam taki obiadek, ale czekam, aż będą wyższe temperatury
__________________
He's mine!

- A ty kto? - Dobra wróżka
- A czemu z siekierą?- A widzisz, jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

www.miauczykotek.pl

Edytowane przez Knife_Girl
Czas edycji: 2020-05-20 o 12:15
Knife_Girl jest offline Zgłoś do moderatora