A z czym to?
Wow, wygląda super
Surówka zawsze pasuje
Właśnie gorgonzoli zabrakło ostatnio na mojej pizzy

i widzę, że dodajesz o wiele wiele więcej dodatków niż ja
Pożarłabym wszyściutko
U Ciebie też pysznie, ja chyba idę stąd - po lekturze wątku mam zawsze ślinotok

I Lulka ma rację - inspiracji tyle, że aż czasami głowa boli
A u mnie tak:
- wczoraj była premiera polędwicy wołowej, zrobiłam z przepisu z Kwestii Smaku, w woku z dodatkiem zielonych szparagów i pędów bambusa, ryż basmati do tego, już dawno nie jadłam tak wspaniałego, tak mięciutkiego mięsa! aż żałuję, że weszłam w podział z rodzicami bo co to jest 1 kg takiej wspaniałości
- dzisiaj a'propos właśnie jadę do rodziców zawieźć im to mięcho i na obiad mam wege kotlety z Lidla, kaszę jaglaną babci Zosi polaną sosem z kurczaka i wkrojoną gotowaną marchewką w ramach czyszczenia lodówki. U rodziców zobaczę jakie mają warzywka to coś dołożę
- TŻ ma dziś resztę zupy szparagowej i do tego upiekłam mu tartę ze szpinakiem i ricottą na cieście francuskim. Ze 2 lata zbierałam się żeby kupić prostokątną foremkę do tarty, a potem kolejne 2 leżała w szafie

i wreszcie zadebiutowała

- tyle rozważałam o olejach, a jak w końcu wczoraj poszłam do sklepu i doszłam do odpowiedniej półki to TŻ zadzwonił, że jest w pobliżu i możemy wracać do domu razem, więc capnęłam co mi wpadło w oko na szybko. W domu okazało się, że jedna i druga butla nadaje się i do smażenia i do sałatek.