2020-05-20, 18:34
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2021 [emoji16]
Cytat:
Napisane przez Iska00
Dziewczyny, wg prawa, gdy warunki pracy są nieodpowiednie są dwie opcje:
- przeniesienie ciężarnej na inne stanowisko
- zwolnienie kobiety ze świadczenia pracy, z zachowaniem wynagrodzenia.
Wiem, wiem  Który pracodawca się na to zgodzi? Im też wygodniej jest przerzucać te koszty na państwo i wysyłać na L4.
W każdym bądź razie wiedziałam, że L4 ciążowe jest popularne, ale nie sądziłam, że aż tak bardzo. Wśród moich znajomych i rodziny każda ciężarna pracowała tak długo jak się dało, żadnej nic nie było z tego powodu. Chyba grupa, w której się obracam nie jest statystyczna  Ja osobiście nie wyobrażam sobie siedzieć przez 9 miesięcy w domu i tylko odpoczywać, ale też nie mam jakichś szczególnych objawów.
|
U nas na zakładzie była jedna kobieta która się uparła że chce pracować i ją przenieśli. Ale ja tam nie będę się wykłócać, mogę spokojnie doglądać budowy,roślinek w ogródku i zająć się sobą bo później może być na to mało czasu
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------
Cytat:
Napisane przez dornitka
Dzień dobry  witam serdecznie nowe dziewczyny i gratuluję wszystkim udanych wizyt 
Moje samopoczucie od tygodnia jest fatalne, czuje się jak na permanentnym kacu. W pierwszej ciąży nie miałam takich problemów. Polecacie coś na mdłości?
Wysłane z mojego SM-A202F przy użyciu Tapatalka
|
Ponoć imbir i migdały pomagają no i anyżówki. 
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|