2020-05-27, 21:37
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część dziewiąta
Cytat:
Napisane przez BonaDea75
Dziewczyny podpowiedzcie mi, bo tak na szybko pytam.
U mojego męża w pracy szykują się zwolnienia, niestety czujemy że jego to też może dotyczyć.
W razie jakby co, to myślę już na przyszłość, że gdybym się podwoiła to nie wydolę żeby utrzymać dziewczynki w przedszkolu prywatnym.
Do końca sierpnia czyli do czasu zakończenia umowy jeszcze coś wymyślę, ale trochę się boję (gdyby nie znalazł pracy itp itd ) podpisać nową umowę od września bo to jednak zobowiązanie. Nic jeszcze nie wiemy. Ale do sedna, wiadomo że rekrutacja do przedszkoli państwowych była w marcu, nie przystępowaliśmy do niej, ale czy w razie "W" mogę zapisać dziewczynki do przedszkola od września? Wiem że mogę jutro gdzieś zadzwonić i się zapytać, ale siedzę i piszę różne scenariusze i do rana chciałabym mieć plan A lub B lub C.
Orientuje się ktoś jak to wygląda?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Myślę, że jak w jakimś przedszkolu będą jeszcze wolne miejsca, to pewnie będzie możliwość dopisania się. Jak grupy są już pełne, to nic nie zrobisz. Pewnie gdzieś jakieś wolne miejsca są, tylko pytanie czy lokalizacja przedszkola będzie ci odpowiadać. Ale nie wiem czy teraz będzie gdzieś jakiś wykaz, czy trzeba dzwonić i pytać.
Znalazłam na necie jakiś harmonogram rekrutacji w Warszawie (bo stamtąd chyba jesteś), to z niego wynika, że rekrutacja już się zakończyła, w czerwcu i lipcu będą wskazywane miejsca dzieciom, które nie dostały się do tego przedszkola co chciały, a dopiero później 31 sierpnia będzie opublikowanie wykazu miejsc, które pozostały. Więc też pytanie czy nie będziesz musiała czekać np. do końca sierpnia, i dopiero wtedy zobaczyć gdzie są miejsca wolne. Ale szczerze mówiąc trochę zgaduję jak to może wyglądać.
|
|
|