2020-06-06, 20:35
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak mogę określić swój typ urody? Analiza kolorystyczna. Wątek zbiorczy część I
Cytat:
Napisane przez SoftClassic
@chimay - obie bardzo dobre, niebieska lepsza kolorystycznie. Beżową kolorystcznie ratuje kołnierzyk, który jest najbliżej twarzy oraz fakt, że to nie jest żółtawy beż, tylko taki bardziej szarawy. Zatrzymałabym obie.
|
Dzięki Biorę obie, zbyt rzadko zdarzają się casualowe sukienki dla FG, żebym mogła wybrzydzać, że odcień nie ten.
Cytat:
Co do obu podobających się Wam "lejących" fasonów - to niestety zarówno 0 jak i 5 muszę odesłać, bo są na mnie za długie i po części również za szerokie. Idea jest dobra, ale gdybym w koszta wliczyła jeszcze krawca, to byłyby to absolutnie nieopłacalna inwestycja. Muszę szukać dalej, może w końcu znajdę taki model, który mi w pełni będzie odpowiadał.
|
Takie spodnie wracają do łask, więc na pewno coś znajdziesz.
Cytat:
Ogólnie też zaczynam rozumieć, że nie da się skompletować szafy tylko i wyłącznie odpowiednio do typu... Moim zdaniem warto się maksymalnie postarać o to, jeśli chodzi o jakieś wyjścia, większe imprezy czy oficjalne sytuacje. Ale w życiu codziennym - no niestety, ale dalej będę nosić również i te nieodpowiednie spodnie lub inne części garderoby ze względów praktycznych. To też byłby absurd, żeby do biegania czy jazdy na rowerze rygorystycznie przestrzegać pewnych wytycznych. Można pewne elementy wprowadzić, ale nie mam pomysłu, w czym np. SD miałaby ćwiczyć  
|
No nie da się, albo trzeba by na to poświęcać bardzo dużo czasu, co pewnie ma sens w przypadku osób, które pracują w branży modowej czy też zarabiają m.in. na swoim własnym wizerunku. Do samego typu trzeba by dodać jeszcze właściwe kolory no i jeszcze umieć ciuchy zestawić, bo nawet FG, której służą przebieranki, nie może po prostu wyciągnąć z szafy pierwszych lepszych ciuchów, połączyć je i mieć super efekt.
Ja też zrezygnowałam już z szafy kapsułowej. Nawet za czasów classikowych nie byłam w stanie zestawić wszystkich moich ubrań ze sobą, chociaż miałam zachowawcze i podobne do siebie ubrania.
|
|
|