2008-08-28, 16:29
|
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Hyundai Accent- plusy i minusy
Zgłasza się użytkowniczka Hyundaia Accenta z 2001r Szczerze moge go polecić jako auto rodzinne, autko jest z nami od poczatku było zakupione w salonie. Zaczełam nim jeździć zaraz po zdaniu prawo jazdy także jak najbardziej nadaje się dla świeżo upieczonego kierowcy. Jeśli chodzi o wady to właściwie mogę tylko narzekać na to, że przy kupnie auta nie wzieliśmy dodatkowo w opcji klimatyzacji i wspomagania kierownicy, chociaż daje sobie rade bez wspomagania, a jestem drobną osóbką . Czasami może brakować troche mocy mamy silnik 1.3, ale jakoś daje rade. Do tej pory jeśli chodzi o usterki nadprogramowe wymieniony został tylko immobilizer, reszta rzeczy takich jak klocki hamulcowe, amortyzatory, płyny itp. z tymi wydatkami musimy się liczyć w każdym aucie. Spalanie na trasie w granicach 6,5 - 7l w mieście 7,5 - 8l ale wszystko zależy od tego czy mamy ciężką nogę . Jeśli będziesz brała pod uwagę kupno używanego Accenta zwróć uwage na przednią belkę pod chłodnicą dość szybko łapie ją rdza. Ogólnie polecam Accenta jako auto rodzinne - spalanie w granicach rozsądku, niedrogie, mało awaryjne (odpukać). Jeśli nasuną Ci się jeszcze jakieś pytania pisz
|