Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kobieta to nie walizka...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-08-28, 16:43   #404
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Kobieta to nie walizka...

Cytat:
Napisane przez syntagma Pokaż wiadomość
Z paleniem to jest jednak inna sprawa. Mozna to podciagnac wlasciwie pod wszystkie przypadki leczenia: masz raka - Twoja wina bo palilas 20 lat, masz chore nerki - bo chodzilas w przykrotkiej kurtce, masz chore jajniki - profilaktyczne badania robilas ostatni raz 10 lat temu - twoja wina, przeziebilas sie, dlaczego podatnicy maja placic za twoje leczenie skoro cala zime bez czapki latasz...

w przypadku jednak leczenia szpitalnego czy ciazy, gdy lekarz mowi, ze trzeba robic tak i tak, a ty swoje: ja prosze pod narkoze, gdy nie ma wskazan, powinno sie podpisywac papier, ze na wlasna odpowiedzialnosc wbrew zaleceniom lekarza... Bo tak co, pacjent umrze i rodzina szpital zaskarzy?
Syntagmo, ale lekarze już od bardzo dawna trąbią o szkodliwości palenia i naprawdę nie rozumiem, dlaczego mam się dokładać do leczenia kogoś, kto czerpał z tego przyjemność, a mnie to teraz bije po podatniczej kieszeni, z jakiej racji?

Przed każdą operacją należy podpisać zgodę na jej wykonanie i przed cc na życzenie też, bo nie jest to zabieg kosmetyczny, ale poważna operacja.
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując