Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - czy jestem nadwrażliwa, czy on przesadza? (odrębność, intercyza)
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-06-21, 14:07   #98
amillia
BAN stały

Dot.: czy jestem nadwrażliwa, czy on przesadza? (odrębność, intercyza)

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;87945337]dla mnie intercyza nie przeszkadza w graniu do jednej bramki
dopoki gramy w jednej druzynie wszystko jest wspolne a kiedy nam sie odechce kazdy zabiera co swoje i wszystko jest proste
nie wyobrazam sobie ze ja np zarabiam 3 razy wiecej i musze oddac polowe tego co zarobilam mezowi ktory dowalal mi rogi (wina przy rozwodzie nie ma wplywu na to jak dzielony jest majatek)
zycie to nie bajka[/QUOTE]

Co z sytuacjami typu:
- tu gdzie jesteśmy ja zarabiam X mąż Y, mąż ma szansę na awans w innym kraju i mielibyśmy X-5, Y+15. Jako wspólnota bardziej opłaca się wyjechać, jako osobne jednostki X się nie opłaca. Mają mieć gorszy poziom życia czy X ma poświęcić swoje oszczędności?

- chcemy mieć trójkę dzieci, co znacząco utrudni robienie kariery kobiecie, za to facet sobie ciuła swoje oszczędności mając jednocześnie komfort posiadania rodziny, za który "zapłacił" karierą ktoś inny.

W drugą stronę ja sobie nie wyobrażam sytuacji, kiedy urodziłam komuś dzieci, poświęciłam karierę, on mnie zdradził i mam iść pod most Ale to tak na boku, bo po prostu nie interesuje mnie związek gdzie każdy sobie rzepkę skrobie i angażuje notariusza w upewnianie się, że nic nie dostanę na wypadek gdybyśmy zerwali. Autorki święte prawo też mieć takie podejście, ja bym gościa kopnęła w dupę, a intercyza to tylko jeden z wielu powodów.
amillia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując