Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - czy jestem nadwrażliwa, czy on przesadza? (odrębność, intercyza)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-06-21, 14:12   #100
Monia284
Zakorzenienie

Dot.: czy jestem nadwrażliwa, czy on przesadza? (odrębność, intercyza)

Cytat:
Napisane przez januszpolak Pokaż wiadomość
Tak właśnie mam i nie sądzę że to coś dziwnego. Nie umiałabym mieszkać w domu partnera. "Na szczęście" u nas w związku nie było tego problemu, bo chociaż fajnie jest dostać coś od rodziców, to dla mnie lepiej jest budować wspólnie od zera. Ale tak, generalnie oczekiwałabym przepisania połowy takiego podarunku na mnie, gdybym była w takiej sytuacji, inaczej źle bym się z tym czuła i nie uważam że to coś złego, jeśli ktoś tak ma. Dla mnie w związku wszystko jest wspólne.
Dla niektorych to moze dziwne ale ja podobnie. Jezeli bym byla z facetem naprawde szczesliwa i chciala z nim razem cos budowac ale jakims cudem bym dostala mieszkanie tonraczej zrobilabym zapis zeby mieszkanie bylo nasze. Wlasnie bez patrzenia nawet czy da odpowiednia ilosc pieniedzy tylko po prostu ze jak ludzie sie kochaja to cos wiecej sie liczy i to nie znaczy ze partner zaraz Cie oszuka. Zwlaszcza ze dostalabym to mieszkanie za darmo to tym bardziej. Fajnie jakby dolozyl sie do wykonczen itp ale mowie nie wymagalabym ogolnie okreslonego wkladu. Tak by bylo lepiej i on nie czulby sie dziwnie w nie swoim mieszkaniu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując