Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "Poważane" kremy matujące nie pomagają - jakich mogę jeszcze spróbować?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-06-29, 15:47   #2
chimay
Zakorzenienie

Dot.: "Poważane" kremy matujące nie pomagają - jakich mogę jeszcze spróbować?

Cytat:
Napisane przez Brykacz Pokaż wiadomość
Mam 26 lat i ŁZS i mimo że zaczerwienienie twarzy już kilka lat temu udało mi sie względnie opanować i teraz właściwie wystarcza mi stosowanie kremu Kerium DS co noc, z błyszczeniem twarzy nie mogę sobie poradzić. Z tego co czytałem w internecie, najlepsze opinie i to konkretnie do tego typu problemów skórnych zbierają La Roche Effaclar Mat i od jakiegoś czasu obiecujący wydaje się Kiehls Oil Eliminator. Zużyłem już kilka opakowań tego pierwszego i całą tubę drugiego (oczywiście sekwencyjnie, nie równocześnie ), ale żaden z nich nie daje sobie rady z moją cerą. Próbowałem też tańszych opcji, które wiele ludzi zachwala, jak Ziaja matująca 25+, ale tam było już całkowicie tragicznie i nie tylko nie byłem zmatowiony, ale się kleiłem i swędziała mnie twarz.

Nakładam na świeżo oczyszczoną i dokładnie osuszoną skórę twarzy, a i tak po kilku godzinach błyszczę się jakbym wysmarował się woskiem. Wyjścia na miast najczęściej kończą się tym, że i tak muszę w toalecie przecierać twarz zwilżonym papierem, bo w dwie godziny po zasmarowaniu kremem mam już na twarzy jeden wielki błysk, którego zwykłe odsączanie "na sucho" w żaden sposób nie likwiduje.

Czy jest wobec tego jakiś nawilżający krem matujący, który byście polecili, czy mam się pogodzić z tym, że skoro La Roche nie daje rady to "ten typ tak ma"? Nie siedzę w temacie, a googlując trafiłem na masę różnych propozycji (z czego pewnie 80% sponsorowanych), a z racji tego, że te kremy nie są tanie, nie chciałbym na ślepo próbować wszystkich po kolei, bo pójdę z torbami Jakieś rekomendacje, co u was zadziałało? Chciałbym po prostu coś, co mnie dobrze zmatuje, nawilży skórę i nie będzie klejące w konsystencji tylko ładnie się wchłonie. Pod tym względem i Kiehls i La Roche są super - tylko co z tego, skoro ich matowienie wystarcza u mnie na 2h
Polecam genialne w swej prostocie rozwiązanie - bibułki matujące. Proste i szybkie jak wysmarkanie nosa, do użycia właściwie w każdych warunkach. Przy szybko i mocno przetłuszczającej się skórze nie ma sensu walczyć z nią matując na siłę kremami, zwłaszcza że może to odnieść odwrotne skutki. Lepiej postawić na regularne usuwanie naprodukowanego sebum i odciskać je w bibułki, zamiast zostawiać na twarzy na wiele godzin.
U mnie właśnie to zadziałało, a mam tłustą cerę już prawie 20 lat i przetestowałam całą mase różnych kosmetyków.

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2020-06-29 o 15:48
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując