2020-07-04, 12:41
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walka z łysieniem androgenowym i innymi typami przewlekłego łysienia.cz IV
Cześć dziewczyny,
dawno mnie tu nie było, a to z sprawą tego, że postanowiłam pójść na drugą konsultację dermatologiczną z trichoskanem i pan doktor stwierdził, że on nie widzi łysienia androgenowego. Zrobił zdjęcia, wszystko objaśniał. Zapisał mi suplementację żelazem, ponieważ mam bardzo niską ferrytynę – 17. Zapytał, czy ostatnio miałam jakiś stres i faktycznie przeżyłam kilka sytuacji stresowych, którego skutki w sumie trwają po dziś dzień 
Zalecił stosowanie przez 3 miesiące (bo tyle czasu włosy potrzebują, żeby mniej więcej dojść do siebie) nadal Minovivax 5% na wieczór + 2 razy w tygodniu Dermovate i 15 min później Minovivax + suplementacja Kerabione Booster + żelazo 
Zlecił także dodatkowo badania androgenów i w poniedziałek z rana się wybieram. Dam znać jak wyniki. Jeśli będą podwyższone, to mam się do niego zgłosić. Zobaczymy, jak będzie. Z jednej strony odrobinę się uspokoiłam, ale z drugiej…mam mętlik w głowie 
Nie wiem, co o tym wszystkim mam sądzić, myślałam może jeszcze o tym, by pojechać do Warszawy na konsultację, ale pewnie z dostępnych lekarzy będzie tylko dr Marta Kurzeja, bo dr Adriana Rakowska i dr Monika Słowińska terminy pewnie mają na koniec lub przyszły rok. 
Pozdrawiam Was kochane i życzę Wam dużo zdrowia i cierpliwości do walki z tą chorobą
|
|
|