Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2020-07-05, 10:01   #103
An Angel
Rozeznanie

Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Hej! [emoji870] mamy ten sam TP wg OM ale u mnie prawie na 100% będzie ciąża starsza, bo mi się owu przyspieszyła i cykl skrócił. Tydzień przed terminem miesiączki miałam skąpy okres i robiłam testy, zaraz potem betę, ale w poniedziałek idę powtórzyć

Właśnie umiarkowanie, ale ostatnio bardzo intensywnie ćwiczyłam aerobik, to chyba nawet były pierwsze dni po zapłodnieniu wiec mam nadzieje, ze nie to spowodowało plamienia :/ narazie się oszczędzam, a kilka tygodni temu kupiliśmy sobie nowe rowery z myślą o przejażdżkach rodzinnych z synkiem i nawet kilka już zaliczyliśmy, ale ja chwilowo odpuszczam. Jak wszystko będzie ok to może będę próbować na tym rowerze (mhm, już widzę jak mi mąż na to pozwoli [emoji849]), oprócz tego lekkie ćwiczenia na prawidłowa postawę, spacery itp. Przy takim rozbrykanych prawie 2-latku jest trochę aktywności fizycznej z automatu

Mocne kciuki [emoji110] a robiłaś już test?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Aerobik na pewno nie zaszkodził. Ja pierwsze dwa tygodnie po zaplodnieniu chodziłam na bieżnię Vacu, taką z podciśnieniem i podczerwienią. Tam głównym i najważniejszym przeciwskazaniem jest ciąża [emoji87] Ale skąd mogłam wiedzieć. A lecialam na tętnie 160-180 więc raczej nie ma się czym martwić. Coś tylko czytałam żeby na początku unikać jazdy konno i rowerem, czyli różnych wstrząsów, ale nie wiem na ile to Urban Legend. Staram się za bardzo nie przejmować takimi internetowymi radami, ale lekarze zazwyczaj zalecają ćwiczenia, nawet siłowe i obowiązkowo cardio chociaż w formie spacerów.
Cytat:
Napisane przez nuit87 Pokaż wiadomość
Nie martw się, każda ciąża jest przecież inna. Możliwe, że też masz trochę młodszą, albo ja np mam starszą, niż lekarz ocenił. Ciesz się świetną betą

Też jestem uzależniona od czekolady, więc podziwiam wybór

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Możliwe, ale wiadomo jak to jest, że w Ciążowym Zapaleniu Mózgu nie myśli się racjonalnie.

A co do uzaleznienia, to już chyba dwa tygodnie wytrzymałam, wszystko dla malucha Tym bardziej, że raczej mam IO i nie powinnam szaleć z wahaniami cukru.
Cytat:
Napisane przez Justysia2203 Pokaż wiadomość
Nuit ja mam 1000 ale to chyba ze względu na klimat i sposób żywienia jest niższa wartość.

An Angel ten polski serial na Netflix to "W głębi lasu"

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dzięki, zobaczę! Na początku myślałam, że to z tym aktorem znanym głównie z Klanu, ale tamten nazywał się "W lesie dziś nie zaśnie nikt". Są w tym Twoim jakieś jumpscreeny? Nie cierpię ich

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
An Angel jest offline Zgłoś do moderatora